Reizen naar Vietnam: Reisadvies

Reist u naar Vietnam? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Vietnam

Informatie over de algemene veiligheid in Vietnam
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Algemene inlichtingen

In principe verlopen de meeste bezoeken aan Vietnam zonder problemen. Bepaalde streken, in het bijzonder de hooglanden en grensgebieden, zijn nog niet helemaal toegankelijk voor vreemdelingen. Algemeen kan aangenomen worden dat de locaties vermeld in de reisgidsen geen problemen stellen.

Waarschuwing bij het huren van een bromfiets

Het verkeer in Vietnam eist jaarlijks veel slachtoffers. Naleving van lokale verkeersregels is slecht. U wordt geadviseerd om uw snelheid laag te houden en voorbereid te zijn op het onverwachte. Als u van plan bent om als passagier op een motor te reizen, moet u een helm van goede kwaliteit dragen en ervoor zorgen dat uw medische verzekering volledig is. Het is illegaal om zonder helm op een motor te zitten.

Waarschuwing bij cruises en bootverkeer

Voorzichtigheid is geboden bij het boeken van cruises en bij het gebruik van vleugelboten. Voorzichtigheid is tevens geboden bij het gebruik van vleugelboten die vaak gebruikt worden om op snelle wijze van grootsteden naar toeristische oorden te reizen. Af en toe gebeuren ongevallen met dit type boten. Vaak gaat het om aanvaringen of motorpech tijdens de reis van Ho Chi Minh City naar Vung Tau via de Saigonrivier. Vaak zijn de boten ook overladen.

Criminaliteit

Het niveau van kleine criminaliteit is eerder laag. In het zuiden van Vietnam, vooral in Ho Chi Minh City, zijn toeristen wel regelmatig het slachtoffer van zakkenrollers. Het is aangewezen juwelen, draagbare telefoons, portefeuilles en alle voorwerpen van waarde met de nodige onopvallendheid te dragen en gebruiken. Het is ook aangeraden om reisdocumenten in de kluis van het hotel te bewaren. Het wordt afgeraden 's avonds en 's nachts gebruik te maken van fietstaxi’s en moto-taxi's.