Reizen naar Vietnam: Reisadvies

Reist u naar Vietnam? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Vietnam

Informatie over klimaat en rampen in Vietnam
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische verschijnselen

Vietnam ligt in een gebied met een tropisch en subtropisch klimaat en kent moessons. De klimaatverschillen in dit langgerekte land zijn groot tussen het noorden en het zuiden. In het Noorden kent men een winterseizoen, wat niet het geval is in het zuiden van het land. De gemiddelde temperatuur in Hanoi, bedraagt 15°C in de winter en 29,2°C in de zomer. De winter duurt van november tot april. Aanvankelijk droog, verandert het winterseizoen al snel in een zeer vochtig seizoen met een aanhoudende druilregen. Het zomerseizoen, warm en zeer vochtig, loopt van mei tot oktober en wordt verder gekenmerkt door zware regenbuien. In Ho Chi Minh Stad, metropool van het zuiden, bedraagt de gemiddelde temperatuur het jaar door 27,5°C. De regio Ho Chi Minh kent twee seizoenen: een regenseizoen van mei tot november en een droog seizoen van december tot april.

Natuurrampen

Tijdens het moessonseizoen (tyfoons) van juli tot november (en soms later dan november) kunnen zware overstromingen plaatsvinden in bepaalde provincies in het centrum en in de Mekongdelta (zuiden), met mogelijke verstoring van het transport en de communicatie in de getroffen gebieden.

Reizigers worden aangeraden om tijdens deze periode de berichten in de media te volgen en contact op te nemen met hun reisbureau. Het is aangewezen zich in te lichten over de staat der wegen vooraleer zich te verplaatsen. Reizigers dienen er ook rekening mee te houden dat het voor de lokale meteorologische diensten bijzonder moeilijk is om met precisie de kracht van regens en overstromingen te voorspellen. Reizigers worden aanbevolen onder alle omstandigheden de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen.

De volgende websites laten u toe een update te krijgen van de situatie in verband met orkanen:

Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de dichtstbijzijnde ambassade of consulaat van België.