Reizen naar Wit-Rusland: Reisadvies

Reist u naar Wit-Rusland? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Klimaat en rampen in Wit-Rusland

Informatie over klimaat en rampen in Wit-Rusland.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Klimaat en meteorologische fenomenen

Over het algemeen is het klimaat eerder continentaal maar iets getemperd door de relatieve nabijheid van de zee: tamelijk warm in de zomer (gemiddelde van meer dan 23°C in juli in Minsk) en koud in de winter (gemiddelde van meer dan -7°C in januari in Minsk). De lente en herfst zijn nogal kort. In de zomer zijn er regelmatig regenvlagen, soms in de vorm van regenstormen. De eerste sneeuw valt gewoonlijk midden december en verdwijnt in maart (in het zuidoosten) of april (in het noordoosten).


Frequente natuurrampen

Het risico op natuurrampen is miniem in Belarus. Mocht er zich tijdens hun verblijf in het buitenland een ramp of onvoorziene gebeurtenis voordoen, dan wordt van de reizigers verwacht dat zij zo spoedig mogelijk hun gezinsleden of naaste vrienden in België van hun toestand inlichten en hen geruststellen. Indien de communicatie met het buitenland onmogelijk is, kunnen zij zich wenden tot de dichtstbijzijnde ambassade (en/of consulaat) van België of van de EU.