Reizen naar Zambia: Reisadvies

Reist u naar Zambia? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Zambia

Informatie over de lokale wetgeving in Zambia
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland. In Zambia is de wetgeving bijzonder repressief op het vlak van dronkenschap achter het stuur (tot 5 jaar gevangenisstraf) en andere hieronder vermelde wetgeving.

 

Drugs

Drugs circuleren in Zambia maar zijn illegaal. De straffen voor drugsbezit en -gebruik zijn streng, alsook voor bezit van andere "verboden producten" met name sommige, in Europa courante geneesmiddelen. Het is beter het aantal geneesmiddelen te beperken, in geval van absolute noodzaak, zorgt men ervoor dat het bezit ervan kan gerechtvaardigd worden door een in het Engels opgemaakt medisch voorschrift.

 

Seksualiteit

Homoseksualiteit is in Zambia een misdrijf. Het binnenbrengen in het land van publicaties die kunnen beschouwd worden als pornografisch in ruime zin wordt streng bestraft.

 

Fotografie

Het is aangewezen discreet te zijn met het fotograferen van mensen en niet zonder toestemming foto's van hen te maken.

 

Zeden en gewoonten

Discretie wordt op prijs gesteld op het gebied van klederdracht en dat geldt vooral voor vrouwen en voor allen die zich ophouden op de typische toeristische locaties.