Reizen naar Zuid-Afrika: Reisadvies

Reist u naar Zuid-Afrika? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update in Zuid-Afrika

Laatste updates en informatie in Zuid-Afrika.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

In Zuid-Afrika staan op woensdag 29 mei 2024 de presidentsverkiezingen gepland. Voorafgaand aan de verkiezingen kunnen er op verschillende plaatsen in het land demonstraties en protesten plaatsvinden. Het is aangeraden om uit de buurt te blijven van demonstraties en protesten. Men vermijdt best op de dag van de verkiezingen de stemlokalen. Het is dan ook aangeraden om de lokale media te consulteren, om op de hoogte te zijn van de huidige veiligheidstoestand en geplande manifestaties.

Stroomonderbrekingen

Door de recente afkondiging van de ramptoestand naar aanleiding van de overstromingen in de provincies Mpumalanga, Eastern Cape, Gauteng, KwaZulu-Natal, Limpopo, Northern Cape en North West Province en ook de problemen met de elektriciteitsvoorziening in Zuid-Afrika raden wij iedereen aan zijn of haar gedrag en planning met gezond verstand aan te passen.

Tekorten in watervoorziening kunnen onverwacht optreden, op verschillende plaatsen en dit gedurende meerdere dagen. Alle sectoren kunnen getroffen worden (waaronder ook particuliere woningen). Stroomonderbrekingen kunnen leiden tot de tijdelijke sluiting van winkels (banken, geldautomaten, benzinestations, enz.) maar ook van openbare diensten (straatverlichting, verkeerslichten, water-, telefoon- en elektriciteitsvoorziening). De stroomonderbrekingen kunnen ook gevolgen hebben voor de watervoorziening en waterkwaliteit en kunnen ook leiden tot het uitvallen van internetverbindingen en mobiele telefonie. Ook de werking van tankstations kan een impact ondervinden.