Reizen naar Zuid-Korea: Reisadvies

Reist u naar Zuid-Korea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Laatste update en COVID-19 in Zuid-Korea

Laatste updates en informatie over COVID-19 in Zuid-Korea.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Coronavirus COVID-19

  • Er wordt aangeraden om de inreisvoorwaarden goed na te gaan voor u naar het buitenland vertrekt. Ongeacht uw reisbestemming blijft de vaccinatie tegen COVID-19 uiteraard aangeraden.
  • Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België vindt u op info-coronavirus. 

Belgen die naar Korea willen reizen, dienen vooraf een elektronische reistoestemming (K-ETA) aan te vragen.

Reizigers die recent China, Hong Kong of Macau hebben bezocht, worden aangeraden om de KDCA-website te controleren of de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van COVID-19 op hen van toepassing zijn.

Politieke spanningen

De politieke spanningen tussen Noord-Korea en Zuid-Korea zijn in 2022 toegenomen door de aanhoudende raketlanceringen door Noord-Korea en de reactie van Zuid Korea en hun Amerikaanse bondgenoot. Ondanks deze spanningen zijn er in het dagelijks leven geen bijzondere praktische gevolgen. Toch is het aangeraden de actualiteit goed op te volgen.

Belgen en hun gezin die gedurende langere tijd in Zuid-Korea verblijven, worden aanbevolen zich te registreren bij de ambassade, ook als dit verblijf slechts tijdelijk is en/of ze hun domicilie in België behouden. Reizigers, die voor korte tijd afreizen voor vakantie of zaken, kunnen hun reis zelf aankondigen via Travellers Online.