Reizen naar Zuid-Korea: Reisadvies

Reist u naar Zuid-Korea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Lokale wetgeving in Zuid-Korea

Informatie over de lokale wetgeving in Zuid-Korea
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Als bezoeker van een land bent u, net als de bewoners zelf, onderworpen aan de wetten van het gastland.

 

Drugs 

De Koreaanse wetgeving inzake het gebruik en de handel in drugs is uitermate streng en wordt strikt toegepast. De invoer en het gebruik van drugs is verboden. Het in bezit zijn en/of gebruiken van drugs kan leiden tot een hoge gevangenisstraf. 

 

Seksualiteit 

Geen enkele wet verbiedt seksuele handelingen tussen personen van hetzelfde geslacht, maar homoseksualiteit wordt niet overal sociaal getolereerd. Homohuwelijken worden niet wettelijk erkend in Zuid-Korea en het wettelijk kader beschermt homoseksuelen niet tegen discriminatie. De LGBTQI+-gemeenschap blijft discreet, maar groeit in zichtbaarheid.

 

Fotografie 

Er zijn geen speciale voorschriften rond fotografie voor toeristen. Foto’s maken van militaire installaties of sommige overheidsgebouwen is verboden. 

 

Zeden en gewoonten 

Reizigers dienen de plaatselijke gewoonten en gebruiken in acht te nemen. Zuid-Korea is in bepaalde opzichten verwesterd maar in het dagelijkse leven spelen de traditionele zeden en gewoonten nog een belangrijke rol. Gereserveerd en respectvol gedrag moet worden gehanteerd in interacties met derden. 

 

Varia 

In Zuid-Korea is het mogelijk om namaakartikelen te verkrijgen (onder andere merkkledij en handtassen). Reizigers die thuiskomen na een verblijf buiten de Europese Unie kunnen gecontroleerd worden. Als ze namaakproducten bij zich hebben, worden deze in beslag genomen en krijgen ze een boete gaande van 50 tot 20.000 euro.

Er is strikte handhaving van de voorschriften voor het importeren en exporteren van artikelen zoals vuurwapens, verdovende middelen en geneesmiddelen op voorschrift, niet-voorgeschreven voedingssupplementen, radioapparatuur en goud. Bepaalde geneesmiddelen die normaal in België worden voorgeschreven, zijn in Zuid-Korea niet toegestaan. Amfetamines zijn illegaal in Korea. Importeer geen amfetamines of andere voorgeschreven verdovende middelen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het Zuid-Koreaanse Ministerie van voedsel- en geneesmiddelveiligheid (MFDS).

Het is niet toegelaten dierlijke producten (vlees, kaas ...) in Zuid-Korea in te voeren.