Reizen naar Zuid-Korea: Reisadvies

Reist u naar Zuid-Korea? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Zuid-Korea

Informatie over vervoer in Zuid-Korea
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Veiligheid / info wegen 

In het algemeen is het wegennet in goede staat en zijn de wegen veilig. De weggebruiker dient de gebruikelijke voorzichtigheid in acht te nemen, zoals in België.

Bij een ongeval zijn de bestuurders van beide voertuigen aansprakelijk, tenzij grove schuld van een van de twee kan worden aangetoond. De meeste voertuigen hebben een dashcam waarmee aansprakelijkheden door verzekeringsmaatschappijen kunnen worden bepaald. De beelden kunnen ook worden gebruikt om overtredingen van andere weggebruikers te melden bij de politie. Auto- en motorrijders worden verantwoordelijk gehouden voor ongelukken met fietsers of voetgangers. Bij ongevallen die leiden tot letsels komen zware straffen voor, zelfs als de schuld niet is bewezen. De straffen voor rijden onder invloed zijn zeer hoog.

Taxibestuurders spreken soms wat Engels, maar het is best om uw bestemming in het Koreaans te laten opschrijven. Door een taxi-app te gebruiken ligt de eindbestemming al vast en kunnen communicatieproblemen vermeden worden.

Er zijn in het wegennet in het algemeen zeer weinig (veilige) fietspaden. Langs de waterwegen zijn de fietspaden wel ruim en veilig. 

 

Veiligheid / info luchtvaart 

De binnenlandse luchtvaartlijnen zijn veilig. Geen enkele Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij is onderhevig aan een exploitatieverbod in de EU om veiligheidsredenen.


Veiligheid / info scheepvaart 

Er bestaan verschillende scheepvaartroutes naar Japan, Rusland en China. Deze zijn in het algemeen betrouwbaar. Recentelijk wordt er strenger toegekeken op de naleving van de veiligheidsmaatregelen.

 

Veiligheid / info trein- en busverkeer 

Het openbaar vervoer is zeer goed uitgebouwd, veilig en betrouwbaar. In kleinere steden of stations zijn de bestemmingen soms enkel in het Koreaanse aangeduid en niet in het Engels. Het hogesnelheidstreinnetwerk (KTX), met de recent in gebruik genomen Super Rapid Train (SRT), verbindt de hoofdstad met de meeste grote steden van het land.