Reizen naar Zuid-Soedan: Reisadvies

Reist u naar Zuid-Soedan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Praktische info voor Zuid-Soedan

Praktische info over reizen in Zuid-Soedan
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Wie naar Zuid-Soedan reist moet een geldig reisdocument bezitten en een geldig visum. Bij aankomst in Zuid-Soedan moet uw reisdocument nog minimaal 6 maanden geldig zijn. U moet ook een vaccinatiebewijs voor gele koorts kunnen voorleggen.

Visumaanvragen voor Zuid-Soedan kunnen onlineworden ingediend, of via een bevoegde ambassade.

De toegang tot het Zuid-Soedanese grondgebied is de exclusieve bevoegdheid van de Zuid-Soedanese autoriteiten. De ambassade komt hier niet in tussen. Maak altijd kopieën van uw identiteitsbewijs en andere reisdocumenten.

 

Betaalmiddelen

De lokale munteenheid is de Zuid-Soedanese pond. Kredietkaarten worden aanvaard in sommige hotels en supermarkten. Geldautomaten zijn schaars en niet altijd betrouwbaar voor internationaal kaartgebruik. Het is raadzaam om Amerikaanse dollars mee te nemen en deze te wisselen in een betrouwbare bank, supermarkt of hotel. Beschadigde of oude (voor 2009) biljetten worden niet aanvaard.  

 

Reisverzekering

Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk. 

 

Gsm en communicatiefaciliteiten

Het mobiele netwerk is redelijk betrouwbaar, maar niet altijd beschikbaar. Zowel pre-paidkaarten als abonnementen zijn verkrijgbaar. De meeste Europese aansluitingen werken indien men over roaming beschikt. De kwaliteit van de internetaansluiting is meestal middelmatig.