Reizen naar Zuid-Soedan: Reisadvies

Reist u naar Zuid-Soedan? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Zuid-Soedan

Informatie over vervoer in Zuid-Soedan
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Wegverkeer

De slechte kwaliteit van de meestal niet verharde wegen maakt het verkeer over land tijdrovend. Het gebrekkige afwateringssysteem leidt ertoe dat vele wegen tijdens het regenseizoen (april tot oktober/november) onder water staan en daardoor onberijdbaar zijn. Sommige delen van het land zijn dan onbereikbaar.

Naast overvallen op de weg, vormen ook verkeersongevallen een risico, gezien er geen technische controle van voertuigen is. Bovendien hebben veel chauffeurs geen rijbewijs, noch verzekering.

Openbaar vervoer

Het gebruik van openbare vervoersmiddelen is af te raden gezien de slechte staat van de meeste voertuigen, de regelmatige verkeersongevallen en het grote risico op beroving van buitenlanders.

Luchtvaart

De belangrijkste internationale vlieghaven is Juba, met reguliere internationale verbindingen met Entebbe, Nairobi, Caïro, Addis Abeba en Khartoum. Andere internationale luchthavens zijn deze van Malakal, Wau en Rumbek. Luchtvaartmaatschappijen uit Zuid-Soedan bedienen ook Nimule en Akobo, waarvan de landingsbanen echter onverhard zijn. De internationale luchthavens worden occasioneel gesloten bij politieke spanningen. Tijdens het regenseizoen kunnen luchthavens gesloten worden gedurende 1 à 2 dagen.