Reizen naar Zweden: Reisadvies

Reist u naar Zweden? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Gezondheid en hygiëne in Zweden

Informatie over gezondheid en hygiëne in Zweden.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

De gezondheidszorg in Zweden is goed, maar hou rekening met lange wachttijden voor een afspraak met de dokter. Zelfs in gevallen van nood kan de wachttijd volgens de omstandigheden tot enkele uren oplopen.

Vergeet uw Europese ziekteverzekeringkaart niet aan te vragen bij uw ziekenfonds en een passende reisapotheek mee te nemen, zeker wanneer u een trektocht in de natuur onderneemt.

Niet alle in België gebruikelijke geneesmiddelen zijn in Zweden beschikbaar; ook zijn sommige geneesmiddelen, die in België vrij kunnen worden gekocht, in Zweden alleen op voorschrift te verkrijgen.

Als u van plan bent om met grote hoeveelheden medicatie de Zweedse grens over te gaan, neemt u het best op voorhand contact op met de douane om na te gaan wat de eventuele specifieke voorschriften zijn (www.tullverket.se).

Als u van plan bent om lange wandelingen in het bos te maken, is het aan te raden de armen en benen bedekt te houden om te vermijden dat u geïnfecteerd wordt door teken.

Noodnummer (ambulance, brandweer en politie): 112

 

Nuttige website1177.se (in het Engels)


Veiligheid water en voedsel

Kraantjeswater en voedsel zijn doorgaans veilig in Zweden.

 

Vaccinaties

Zie deze website.