Reizen naar Zweden: Reisadvies

Reist u naar Zweden? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Vervoer in Zweden

Informatie over vervoer in Zweden
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Om veiligheidsredenen kunnen er aan de Zweedse grenzen grenscontroles plaatsvinden.

 

Veiligheid / info wegen

De wegen in Zweden zijn goed. Rijd steeds met uw lichten aan, ook overdag. Winterbanden zijn verplicht tussen 1 december en 31 maart. Een wegentaks wordt geheven bij het  binnenrijden van de stad Stockholm, maar niet voor auto's met buitenlandse nummerplaten. Meer informatie over de Zweedse verkeerscode vindt u op www.trafikverket.se.

 

Veiligheid / info luchtvaart

Er zijn dagelijkse vluchten tussen Brussel en Stockholm of Göteborg. De kleine luchthaven van Bromma is dicht bij het centrum van Stockholm gelegen. De grotere luchthaven Arlanda ligt iets verder buiten het centrum, maar is in 25 minuten bereikbaar door een snelle treinverbinding tussen Arlanda en het centraal station van Stockholm. De vliegtuigmaatschappijen die rechtstreekse vluchten België - Zweden verzorgen zijn: Brussels Airlines (Bromma), SAS (Arlanda), Ryanair en Malmö Aviation (Bromma). Luxair biedt ook vluchten aan tussen Stockholm Arlanda en Luxemburg. Het binnenlandse luchtverkeer is uitgebreid in Zweden. Op de veiligheid ervan is niets bijzonders aan te merken.

Het zuiden van Zweden kan ook gemakkelijk met de auto bereikt worden via Kopenhagen, Denemarken.

 

Veiligheid / info treinverkeer en busverkeer

Alle grote steden zijn per trein of lijnbus bereikbaar. Voor het Zweedse treinverkeer: www.sj.se.