Minister Kitir op werkbezoek in Palestina van 9 tot 13 mei

  1. Laatst bijgewerkt op

Minister Kitir zal tijdens haar bezoek aan bezet Palestijns Gebied haar aanpak kracht bijzetten door een nieuw bilateraal samenwerkingsprogramma te lanceren. “Voor het eerst investeren we ook met een volwaardig programma in de veerkracht van jongeren en vrouwen in Gaza,” aldus minister Kitir.

De projecten die minister Kitir bezoekt zullen een goed beeld geven van de dagdagelijkse uitdagingen van de Palestijnen. In bezet Palestijns Gebied worden projecten ondersteund door België via het eigen uitvoeringsagentschap Enabel, internationale partners als VN-agentschappen UNRWA, UNICEF en OCHA en lokale partners. Minister Kitir: "In Palestina groeien jongeren op midden in een aanhoudend conflict. Dan maakt ondersteuning het verschil. Met ons nieuwe programma investeren we in hen om hen betere kansen te geven zodat ze hun toekomst kunnen uitbouwen, ook in moeilijke omstandigheden."

Om jongeren en vrouwen een kansrijke toekomst te geven zet minister Kitir in op onderwijs en tewerkstelling. De arbeidsmarkt in Palestina is erg krap. Jongeren en hun dromen zijn daar nu te vaak het slachtoffer van. Minister Kitir voert daarom via Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel lokale projecten uit rond onderwijs en beroepsopleidingen zodat Palestijnse jongeren en jonge vrouwen beter hun weg vinden op de arbeidsmarkt. Minister Kitir: “Gaan jongeren vooruit, dan heeft Palestina uitzicht op een betere toekomst. Ik weet zelf hoe belangrijk onderwijs en tewerkstelling is. Het geeft jongeren echt een kans om maximaal hun leven in eigen handen te nemen en zorgt ervoor dat jonge vrouwen zelf hun keuzes kunnen maken.”

Sinds 2001 is Palestina een partner van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. Op 12 mei wordt minister Kitir in het kader van het nieuwe samenwerkingsprogramma tijdens een officiële ontmoeting ontvangen door de Palestijnse Premier Shtayyeh in Ramallah.

 

  1. Nieuwstype