Axelle Red bezoekt UNICEF-projecten in Vietnam

Axelle Red

In maart 2017 heeft de Belgische zangeres Axelle Red het Vietnamese publiek warm gemaakt tijdens drie concerten. De concerten maakten deel uit van de ‘Week van de Francofonie’, een initiatief dat ondersteund werd door de FOD Buitenlandse Zaken en het Frans Instituut in Hanoi. Meteen bezocht ze ook projecten van UNICEF.

Tijdens haar authentieke en pakkende optredens weefde Axelle Red humanistische bedenkingen doorheen haar geëngageerde teksten, voornamelijk ten gunste van vrouwen- en kinderrechten.

Axelle Red is immers al 20 jaar ambassadrice van het VN-Kinderfonds (UNICEF) en erg begaan met de verdediging van de rechten van kansarme kinderen die in oorlogsgebieden of ontwikkelingslanden wonen. De artieste maakte van de gelegenheid gebruik om UNICEF-projecten te bezoeken in Ninh Thuan, een van de armste provincies van het land.

België behoort tot de grootste donoren van UNICEF op wereldschaal. Zo schonk België vorig jaar meer dan 17 miljoen euro aan de ‘algemene fondsen’ van UNICEF. De VN-organisatie kan dat geld vrij besteden naar gelang hun prioriteiten. Daarnaast investeerde ons land 5 miljoen euro in de humanitaire programma’s van UNICEF. Daar bovenop kwam 12.5 miljoen euro extra steun afkomstig van private individuen en Belgische private bedrijven.

De provincie Ninh Thuan - waar Axelle Red projecten bezocht - is een belangrijke focus van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking in Vietnam. De Belgische ambassadeur in Vietnam bezocht er samen met de Belgische delegatie verschillende projecten rond waterbeheer die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de provincie. Dat paste meteen in het kader van de 40e verjaardag van de ontwikkelingssamenwerking tussen beide landen.