België viert 25 jaar diplomatieke relaties met voormalige USSR-landen

25 jaar geleden werden 11 landen die deel uitmaakten van de USSR onafhankelijk en knoopten ze diplomatieke relaties met België aan. Om deze verjaardag te vieren, organiseerde vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vandaag in het Egmontpaleis in Brussel een conferentie, in samenwerking met het Egmontinstituut.
 
Sprekers uit Azerbeidzjan, Armenië, Wit-Rusland, Oezbekistan, Oekraïne, Moldavië, Kirgizië, Tadzjikistan, Georgië, Kazachstan en Turkmenistan namen het woord. De conferentie is een nieuwe stap in de versterking van onze relaties met deze landen. De afgelopen 25 jaar hebben onze banden zich op vele vlakken ontwikkeld. 

Tijdens de conferentie kwamen de gemeenschappelijke uitdagingen aan bod waarmee de landen te maken krijgen.
 
De interesse voor deze bijeenkomst, en voor de verschillende evenementen die het hele jaar door onze ambassades werden georganiseerd, toont de weg naar toekomstige samenwerking. België zal zijn banden met deze partners blijven versterken en zijn ervaringen blijven delen. Dat zal altijd gebeuren met wederzijds respect en op basis van de rechtsstaat, goed bestuur en multilaterale samenwerking voor welzijn, vrede en veiligheid.