Didier Reynders ontmoet zijn Congolese collega Leonard She Okitundu in Abidjan, Ivoorkust

Didier Reynders & Leonard She Okitundu

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft in de Belgische residentie in Abidjan een werklunch gehad met Leonard She Okitundu, vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken van de Democratische Republiek Congo (DRC), die sinds maandag deelneemt aan voorbereidende vergaderingen voor de top tussen de Afrikaanse Unie (AU) en de Europese Unie (EU) in Ivoorkust.

Tijdens de ministeriële vergadering tussen de AU en de EU vandaag hebben ze zoals gepland gesproken over de voorbereiding van de AU-EU-top en over de uitdagingen voor de relaties tussen Afrika en Europa.

Naar aanleiding van de opening van de nieuwe Belgische ambassade in de Congolese hoofdstad Kinshasa heeft minister Reynders benadrukt dat ons land de relatie tussen de twee volkeren en de dialoog wil versterken. Hij heeft zijn ambtsgenoot uitgenodigd om samen met zijn collega van Ontwikkelingssamenwerking naar Brussel te komen om met de Belgische overheid een bespreking te voeren over de herziening van onze bilaterale samenwerking. In de komende weken zullen experten die vergadering voorbereiden.

Didier Reynders heeft ook herhaald dat België vasthoudt aan vrije en eerlijke verkiezingen en dat het noodzakelijk is om de engagementen toe te lichten voor de verkiezingskalender en voor het verkiezingsproces in de DRC.