“She decides” on stage

Alexander De Croo

Prijkten onder andere op de affiche van het Global Citizen Festival dat op 6 juli plaatsvond in het Duitse Hamburg: Coldplay, Shakira, Ellie Goulding en… Alexander De Croo.

Voor deze editie verschenen naast de premier van Canada, Justin Trudeau, ook de ambassadeurs van She decides op het podium: de Nederlandse minister Liliane Ploumen en onze minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo.

Op een steenworp van de G20 kregen ze de kans om voor de seksuele rechten van vrouwen en meisjes te pleiten, aan de zijde van Chris Martin en Pharell Williams. De boodschap van De Croo werd goed onthaald:Meer dan 200 miljoen vrouwen zijn vandaag in gevaar omdat ze geen toegang hebben tot anticonceptie. Als we dat kunnen oplossen, kunnen we het leven redden van 2,5 miljoen moeders en baby’s. Voor een geboeid publiek deed hij de Belgische inspanningen uit de doeken: ‘België investeert 64 miljoen euro in het VN-Bevolkingsfonds, UNAIDS en UN Women. Elke vrouw en elk meisje moet voor zichzelf kunnen bepalen wanneer ze zwanger wordt en hoeveel kinderen ze wil. Laten we dat veranderen. Samen!’

Elk jaar organiseert Global Citizen het festival en nodigen ze de grootste internationale sterren uit om hun boodschap voor een betere wereld aan iedereen over te brengen. Global Citizen is een platform van sociale actie voor een generatie die de grootste uitdagingen op wereldniveau wil aangaan. Deze gemeenschap, die zich inzet voor sociale verandering, wil in 2030 extreme armoede uit de wereld helpen. Hun wereldwijde acties maken deel uit van de agenda voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties. 

Wanneer eens een editie van het Global Citizen Festival in Brussel?

www.globalcitizen.org

 
Alexander De Croo

Wij werken momenteel aan de vernieuwing van onze website. Om een beter idee te krijgen van wie onze website raadpleegt en naar welke informatie hij of zij op zoek is, willen wij u vragen deze korte vragenlijst in te vullen. Dit zal maar enkele minuten van uw tijd vragen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

De vragenlijst vindt u hier: https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Indien nodig kunt u rechtsboven de taal van de vragenlijst aanpassen.