Bilaterale politieke dialoog tussen België en Rwanda

Op 24 mei 2018 vond een bilateraal overleg plaats tussen hooggeplaatste ambtenaren van de Republiek Rwanda en van het Koninkrijk België in het kader van de permanente politieke dialoog die door beide landen in 2015 werd opgestart.

Dit overleg was het eerste in zijn soort op dat niveau en is een aanvulling op de talrijke politieke contacten die er sinds de start van de permanente dialoog al zijn geweest.

De vergadering werd voorgezeten door Claude Nikobisanzwe, de permanent secretaris van het Rwandese ministerie van Buitenlandse Zaken, en Dirk Achten, de voorzitter van het Directiecomité van de Belgische federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken. 

Tijdens de openhartige gesprekken kwamen onder meer handel en economische diplomatie, mensenrechten, juridische samenwerking én andere aspecten van de bilaterale betrekkingen tussen beide landen aan bod. Ook samenwerking inzake regionale en multilaterale kwesties werd besproken.

Beide delegaties zullen tegen de volgende vergadering een reeks concrete doelstellingen uitwerken. De debatten gingen ook over de geplande bezoeken op hoog niveau.

Wij werken momenteel aan de vernieuwing van onze website. Om een beter idee te krijgen van wie onze website raadpleegt en naar welke informatie hij of zij op zoek is, willen wij u vragen deze korte vragenlijst in te vullen. Dit zal maar enkele minuten van uw tijd vragen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

De vragenlijst vindt u hier: https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Indien nodig kunt u rechtsboven de taal van de vragenlijst aanpassen.