Didier Reynders tevreden met publicatie bijkomende resultaten gemeenschappelijk onderzoeksteam (JIT) naar neerhalen van vlucht MH17

Vandaag heeft het gemeenschappelijk onderzoeksteam (Joint Investigation Team, JIT), dat bestaat uit de nationale onderzoeksoverheden van Nederland, Oekraïne, Maleisië, Australië en België, bijkomende resultaten bekendgemaakt van het strafrechtelijke onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17 in Oekraïne in juli 2014. Daarbij kwamen 298 mensen om het leven, onder wie ook Belgen.

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft het volste vertrouwen in de kwaliteit en de onafhankelijkheid van dit strafrechtelijke onderzoek.

De internationale gemeenschap moet dit onderzoek blijven steunen. De minister roept alle landen op om op basis van VN-Veiligheidsraadresolutie 2166 van 2014 met dit onderzoek mee te werken, zodat de verantwoordelijken kunnen worden vervolgd.

België zal zich blijven inspannen om de feiten aan het licht te brengen, zodat er de voor slachtoffers en familieleden gerechtigheid kan komen op een onafhankelijke, eerlijke en transparante manier.