Goedele Liekens en Adrien Joveneau ondersteunen Travellers Online

TravellersOnline

Vandaag steekt Buitenlandse Zaken een tandje bij in de promotie van Travellers Online. Goedele Liekens en Adrien Joveneau, twee bekende mediafiguren die heel wat rondreizen, zetten er mee hun schouders onder. Vanaf vandaag ondersteunen zij de promotie van Travellers Online in twee filmpjes die te zien zijn op al onze sociale mediakanalen en op onze sites. 

Travellers Online is de site waar Belgen op reis zich vooraf kunnen registreren met hun reis- en contactgegevens. Indien er ergens een crisis uitbreekt kan Buitenlandse Zaken onze landgenoten of hun aangeduide contactpersonen onmiddellijk contacteren. Alle gegevens worden automatisch gewist 14 dagen na het einde van de reis. Dankzij deze tool hebben onze ambassades en consulaten niet alleen een zicht op de Belgen die permanent in het buitenland wonen, maar weten we ook meer over reizende Belgen in het buitenland zodat we hen beter ondersteuning kunnen bieden.

De site werd in juli 2015 door Minister Reynders gelanceerd. Sedertdien hebben 350.000 Belgen hun reis op de site geregistreerd. Dat lijkt veel, maar nog te weinig Belgen hebben de automatische reflex om Travellers Online in te vullen. Daarom roepen we iedereen voor iedere schoolvakantie telkens opnieuw op om van deze tool gebruik te maken. Turkije, Egypte, Spanje, de Verenigde Staten en Frankrijk zijn de landen waarvoor Belgen zich het meest registreren alvorens ze op reis gaan.

Facebook: Diplomatie.Belgium
Twitter: @BelgiumMFA
Instagram: @BelgiumMFA
LinkedIn: Ministry of Foreign Affairs Belgium
YouTube: Ministry of Foreign Affairs Belgium