Nieuwe Belgische ambassade in Brazzaville, Republiek Congo

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is blij om de opening van een nieuwe Belgische ambassade in Brazzaville, hoofdstad van de Republiek Congo, aan te kondigen.

Tijdens zijn bezoek aan Congo-Brazzaville in september had de minister president Sassou-Nguesso op de hoogte gebracht van de nakende opening. Hij was toen op werkbezoek in Afrika en ging ook naar Benin, Zuid-Afrika en Angola.

De diplomatieke aanwezigheid in Brazzaville gebeurt via een zaakgelastigde en pied. Dat zal de dialoog met de Republiek Congo over bilaterale, regionale en internationale kwesties versterken.

De ambassade, die in de kantoren van de Europese dienst voor extern optreden (EEAS) is ondergebracht, zal aanvankelijk geen consulair werk verrichten.

Met de opening van deze ambassade heeft het netwerk van Belgische diplomatieke vertegenwoordigingen in het buitenland nu 118 posten, waaronder 83 ambassades, 8 permanente vertegenwoordigingen, 17 consulaten-generaal, 5 consulaten, 1 Belgisch bureau en 4 diplomatieke bureaus.
 

Ambassade van België in Brazzaville
Dhr. Frédéric Meurice, zaakgelastigde en pied

Adres
c/o Délégation de l’Union européenne en République du Congo (Brazzaville)
Croisement rue Duplex - rue de la Libération de Paris
Quartier Blanche Gomes
B.P 2149, Brazzaville, République du Congo

Tel.: 00 (242) 05 500 24 00
E-mail: Brazzaville@diplobel.fed.be