Reactie van Didier Reynders op rakettenaanval tegen Saoedi-Arabië

Verschillende raketten werden op zondag 25 maart vanuit Jemen door de Houthi-rebellen afgevuurd op Saoedi-Arabië. Deze aanval maakte verschillende slachtoffers. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is heel bezorgd door deze nieuwe provocatie.

Deze aanval toont nog eens aan dat de proliferatie van ballistische raketten een zware dreiging vormt voor de stabiliteit in de regio. België roept op om het wapenembargo tegen niet-statelijke groepen, zoals bepaald in resolutie 2216 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, te respecteren. Minister Reynders herhaalt de oproep aan alle partijen om tot een onmiddellijk en blijvend staakt-het-vuren te komen en hij steunt de bemiddelingsinspanningen. België bevestigt aan Martin Griffiths, die recent werd benoemd als speciaal gezant van de Verenigde Naties, zijn steun. Hij roept alle lokale en regionale partijen op om zich te engageren in een politiek onderhandelingsproces dat een einde aan het conflict maakt. Dat conflict heeft rampzalige gevolgen voor de Jemenitische bevolking.

Wij werken momenteel aan de vernieuwing van onze website. Om een beter idee te krijgen van wie onze website raadpleegt en naar welke informatie hij of zij op zoek is, willen wij u vragen deze korte vragenlijst in te vullen. Dit zal maar enkele minuten van uw tijd vragen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

De vragenlijst vindt u hier: https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Indien nodig kunt u rechtsboven de taal van de vragenlijst aanpassen.