België volgt de toestand van Amaya Coppens op de voet op

De ambassade van België in Panama City heeft de Nicaraguaanse autoriteiten officieel gecontacteerd om informatie te verkrijgen over de toestand van Amaya Coppens, die op 15 november in de rand van Managua gearresteerd werd. Via bevoorrechte diplomatieke contacten ter plaatse zal onze ambassade ervoor zorgen dat ze steun kan krijgen.

De advocaat van Amaya Coppens heeft de gerechtelijke autoriteiten kunnen contacteren. Amaya wordt momenteel ondervraagd rond een dossier van nationaal belang. Ze wordt vastgehouden in de Auxilio Judicial Nacional, een centrum voor voorlopige hechtenis van de politie, normaal gezien voor 48u.

België hecht het grootste belang aan het vrijwaren van de rechtstaat, van de fundamentele vrijheden en van het maatschappelijk middenveld in Nicaragua, en verwijst in die context naar de conclusies van de Raad van de Europese Unie van 14 oktober 2019.

Wij werken momenteel aan de vernieuwing van onze website. Om een beter idee te krijgen van wie onze website raadpleegt en naar welke informatie hij of zij op zoek is, willen wij u vragen deze korte vragenlijst in te vullen. Dit zal maar enkele minuten van uw tijd vragen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

De vragenlijst vindt u hier: https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Indien nodig kunt u rechtsboven de taal van de vragenlijst aanpassen.