Didier Reynders pleit voor kinderrechten op conferentie Francofonie in Monaco

Didier Reynders pleit voor kinderrechten op conferentie Francofonie in Monaco

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders nam vandaag en gisteren in Monaco deel aan de Ministeriële Conferentie van de Internationale Organisatie van de Francofonie (OIF).

Hij sprak zijn steun uit voor de engagementen van de OIF voor verschillende thema's zoals kinderrechten en de bescherming van kinderen. Binnenkort viert het Handvest van de Verenigde Naties (VN) daarover, het zgn. kinderrechtenverdrag, zijn 30e verjaardag. Kinderrechten staan centraal in het werk van België in de VN-Veiligheidsraad in New York.

België is bereid om zijn kennis te delen op het vlak van burgerlijke stand om het probleem van zogenaamde familieloze kinderen aan te pakken, die ten prooi kunnen vallen aan gewapende groeperingen.

Ik schaar me achter de wens van de Secretaris-Generaal om hervormingen door te voeren en zo de OIF meer zichtbaarheid en efficiëntie te geven”, verklaarde Minister Reynders.

Hij heeft ook herhaald dat ons land beschikbaar is om mee te werken aan de Franstalige identiteit en om een goede samenwerking tussen Noord en Zuid te behouden.

Wij werken momenteel aan de vernieuwing van onze website. Om een beter idee te krijgen van wie onze website raadpleegt en naar welke informatie hij of zij op zoek is, willen wij u vragen deze korte vragenlijst in te vullen. Dit zal maar enkele minuten van uw tijd vragen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

De vragenlijst vindt u hier: https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Indien nodig kunt u rechtsboven de taal van de vragenlijst aanpassen.