Nieuwe woordvoerders FOD Buitenlandse Zaken

Karl Lagatie & Nadia Benini

Karl Lagatie is de nieuwe woordvoerder voor de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Sinds 8 juli vervangt hij Matthieu Branders, die binnenkort Consul-Generaal wordt in São Paulo. Vanaf vandaag vervoegt Nadia Benini het team als adjunct-woordvoerder.

De contactgegevens van de woordvoerders van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking zijn als volgt:

Karl Lagatie, woordvoerder
+ 32 2 501 49 59
+ 32 477 40 32 12 (GSM)
Karl.Lagatie@diplobel.fed.be
@KarlLagatie

Nadia Benini, adjunct-woordvoerder
+ 32 2 501 30 57
+ 32 471 44 06 04 (GSM)
Nadia.Benini@diplobel.fed.be
@BeniniNadia

Tot hij zijn huidige job opnam, was Karl Lagatie adjunct-woordvoerder voor de FOD Buitenlandse Zaken. Voorheen was hij op post op de Belgische Ambassade in Washington en de Permanente Vertegenwoordiging in New York (VN). Hij werkte ook in Parijs (OESO) en Brussel (EU).

Nadia Benini werkte tot voor kort op de Ambassade van België in Kinshasa, na eerdere ervaringen op onze posten in Shanghai, Brasilia en Lubumbashi. Daarvoor was Nadia Benini actief bij de FOD Binnenlandse Zaken en als kabinetsadviseur voor een Europarlementslid.

Karl Lagatie en Nadia Benini zijn ook woordvoerders voor B-Fast en de Nationale Veiligheidsorganisatie. Dit zijn collegiale diensten die samengesteld zijn uit verschillende federale overheidsdiensten, waaronder Buitenlandse Zaken.

De activiteiten van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking zijn te volgen op Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn. Onze fotogalerij is terug te vinden op Flickr en onze video's staan op YouTube.