Belgische reizigers in het buitenland: Minister Philippe Goffin geeft op deze maandag 6 april een stand van zaken

De Minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR), heeft deze namiddag gecommuniceerd over de dagelijkse evolutie van de situatie van de Belgen in het buitenland.

  • “Deze week zullen drie overheidsvluchten toelaten aan onze landgenoten in Mali, Zuid-Afrika en de Democratische Republiek Congo om terug te keren naar huis. De vluchten die zullen landen in Bamako en Kinshasa zullen worden ingesteld door Defensie.
  • Bovendien zal een commerciële vlucht aan vele Belgen toelaten om binnenkort terug te keren vanuit Tunis. Deze vlucht werd gefaciliteerd door de FOD Buitenlandse Zaken van België.
  • Tegelijkertijd keren tientallen Belgen terug naar huis aan boord van vluchten die werden ingesteld in het kader van het Europese solidariteitsmechanisme;  vandaag onder meer vanuit Vientiane in Laos.                        

Uiteraard blijven we ter beschikking staan van alle Belgen, zo ook van diegenen die langer dan voorzien ter plaatste moeten blijven  en die dringende consulaire hulp nodig zouden kunnen hebben”, besluit de Minister.

Het callcenter van Buitenlandse Zaken blijft bereikbaar op het nummer  +32 (0)2 501 4000 van 8u. tot 20u. De Messenger-toepassing van het crisiscentrum verbonden aan de pagina Diplomatie.Belgium is bereikbaar van 7 uur tot middernacht.

Ten slotte verenigt de Facebookgroep #BelgesSolidaires #BelgierFürEinander #BelgenVoorElkaar – opgericht voor de reizigers  – advies en privéinitiatieven van de Belgen die permanent in het buitenland verblijven.