Buitenlandse Zaken legt chartervluchten in om Belgen op vakantie in Marokko te repatriëren

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin heeft deze namiddag bevestigd dat morgen vier chartervluchten worden ingelegd voor landgenoten die vast kwamen te zitten tijdens hun vakantie in Marokko. Twee vluchten zullen vertrekken vanuit Agadir en twee vanuit Marrakesh. Hiervoor vond de voorbije dagen overleg plaats met de Marokkaanse autoriteiten en SN Brussels Airlines, die de vluchten zal uitvoeren.

De reizigers die zich op TravellersOnline inschreven zullen van de ambassade een SMS krijgen met de te volgen procedure om een zitje te boeken op een van deze vluchten.

Op die manier zullen morgen 720 landgenoten naar België kunnen terugvliegen op ‘first come, first served’ basis. Voor de andere Belgen wordt alles in het werk gesteld om bijkomende vluchten te organiseren.

Wij werken momenteel aan de vernieuwing van onze website. Om een beter idee te krijgen van wie onze website raadpleegt en naar welke informatie hij of zij op zoek is, willen wij u vragen deze korte vragenlijst in te vullen. Dit zal maar enkele minuten van uw tijd vragen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

De vragenlijst vindt u hier: https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Indien nodig kunt u rechtsboven de taal van de vragenlijst aanpassen.