Diplomatiek examen: optionele informatiesessie was een groot succes

Infosessie diplomatiek examen

Gisteravond riep minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin de ongeveer 450 deelnemers van de informatiesessie in het Egmontpaleis op om zich in te schrijven voor het diplomatieke examen: “U kan kiezen voor een spannende, veeleisende en gevariëerde carrière. De grootte van België is omgekeerd evenredig aan de kwaliteit van zijn diplomaten.” De optionele informatiesessie van 27 januari was georganiseerd in samenwerking met SELOR en duurde meer dan twee uur. De sterke punten en de moeilijkheden van de diplomatieke carrière werden besproken en de vele vragen van het publiek kregen een antwoord.

De diplomatie blijft een groot aantal (m/v) kandidaten interesseren, die zich aangetrokken voelen door een carrière die hen over de hele wereld in dienst van België zou kunnen brengen. Diplomatie maakt ook deel uit van het Belgische DNA: onze hoofdstad Brussel - de thuisbasis van de NAVO en de belangrijkste EU-instellingen - is de stad met het grootste aantal diplomaten ter wereld.

De informatiesessie werd live uitgezonden op de Facebookpagina van Buitenlandse Zaken. De informatiesessie kan daar of op de SELOR-website herbekeken worden.