MH17: minister Goffin roept op tot gerechtigheid

Het neerhalen van vlucht MH17 op 17 juli 2014 kostte het leven aan 298 slachtoffers, onder wie 6 landgenoten. Hun families verdienen het om de waarheid te weten.

Er moet gerechtigheid komen: België steunt de start van het strafrechtelijke proces op 9 maart. Dat is een belangrijke mijlpaal om de verantwoordelijken voor het neerhalen van vlucht MH17 ter verantwoording te roepen. We hebben het volste vertrouwen in de onafhankelijkheid en de professionaliteit van de gerechtelijke procedures die voor een Nederlandse rechtbank onder Nederlands recht zullen plaatsvinden.

Terwijl het strafrechtelijke onderzoek van het Joint Investigation Team doorgaat, roepen we alle staten, inclusief de Russische Federatie, op om volledig mee te werken aan het onderzoek in overeenstemming met resolutie 2166 van de VN-Veiligheidsraad.

Wij werken momenteel aan de vernieuwing van onze website. Om een beter idee te krijgen van wie onze website raadpleegt en naar welke informatie hij of zij op zoek is, willen wij u vragen deze korte vragenlijst in te vullen. Dit zal maar enkele minuten van uw tijd vragen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

De vragenlijst vindt u hier: https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Indien nodig kunt u rechtsboven de taal van de vragenlijst aanpassen.