Minister Goffin verwelkomt het compromis over de uitbreiding van de grensoverschrijdende humanitaire hulp aan Syrië

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Philippe Goffin, verwelkomt het compromis dat de leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties hebben bereikt, waardoor het "grensoverschrijdende" mechanisme voor het verlenen van humanitaire hulp aan het Syrische volk met twaalf maanden wordt verlengd via de grenspost Bab al-Hawa. De mogelijkheden om via Bab al-Salam humanitaire hulp te verlenen, moeten echter worden verbeterd.

Onder begeleiding van kritieke humanitaire behoeften ter plaatse, hebben België en Duitsland maandenlang onvermoeibaar gewerkt aan een ambitieuze uitbreiding van de resolutie van de Veiligheidsraad die de grensoverschrijdende humanitaire hulp mogelijk maakt.

Moeilijk overleg met de leden van de Veiligheidsraad heeft het mogelijk gemaakt een compromis te bereiken dat de essentiële humanitaire hulp voor meer dan 3 miljoen Syriërs gedurende 12 maanden in stand houdt en zo bijdraagt tot een betere planning van hun acties door de humanitaire actoren die ter plaatse actief zijn.

België roept nu alle actoren op om hun verantwoordelijkheid op te nemen en zal zich blijven inzetten voor het overleven van het Syrische volk, dat een wanhopig tekort aan medicijnen en voedsel heeft naarmate de COVID-19-pandemie zich in de regio verspreidt.

Wij werken momenteel aan de vernieuwing van onze website. Om een beter idee te krijgen van wie onze website raadpleegt en naar welke informatie hij of zij op zoek is, willen wij u vragen deze korte vragenlijst in te vullen. Dit zal maar enkele minuten van uw tijd vragen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

De vragenlijst vindt u hier: https://qlite.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_4VdkGChG6BNcVXD

Indien nodig kunt u rechtsboven de taal van de vragenlijst aanpassen.