Registratiewebsite Travellers Online volledig vernieuwd

Travellers Online

De registratiewebsite travellersonline.diplomatie.be is vandaag in een nieuw kleedje gestoken, met een nieuw logo, een nieuwe grafische stijl en nieuwe gebruiksmogelijkheden. Travellers Online is de site waarop Belgen makkelijk en gratis aan Buitenlandse Zaken kunnen laten weten dat ze op reis vertrekken. 

Het nieuwe logo en de grafische stijl maken de registratie van een reis nog vlotter en eenvoudiger. Op de homepagina werd een link toegevoegd naar de reisadviezen van de FOD Buitenlandse Zaken, net als een apart hoofdstuk ‘Veelgestelde vragen’ (FAQ) met achtergrondinformatie over het gebruik van de site, over een goede reisvoorbereiding en over wat te doen bij problemen op reis.

Een aantal aanpassingen maken de registratiewebsite een stuk gebruiksvriendelijker. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om meerdere reizen tegelijk te registreren. Ook het registreren van groepsreizen is makkelijker gemaakt; dat kan nu door één persoon voor een hele groep tegelijk gebeuren.

Op travellersonline.diplomatie.be kunnen Belgen hun reis- en persoonsgegevens en de gegevens van een contactpersoon in België invullen. Breekt in het bestemmingsland een crisis uit - door bijvoorbeeld een natuurramp, een aanslag of een ongeval - dan kan Buitenlandse Zaken indien nodig sneller contact opnemen met de reizigers en met hun familie in België.

Travellers Online werd begin juli 2015 door vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders gelanceerd. Sindsdien registreerden 174.565 Belgen hun reis. Turkije, Frankrijk, Thailand, Spanje en Egypte zijn de landen waarvoor Belgische reizigers zich vooral registreren. Didier Reynders blijft alle landgenoten aanraden zich te registreren telkens als ze op reis vertrekken.