B-FAST biedt noodhulpmateriaal aan Libië aan via het Europees Mechanisme voor Civiele Bescherming

Gevolg gevend aan het verzoek om bijstand van Libië aan het Mechanisme voor Civiele Bescherming van de Europese Unie (“Union Civil Protection Mechanism” (UCPM)), heeft België besloten zich aan te sluiten bij de Europese solidariteitsactie.

  1. Laatst bijgewerkt op

Cycloon Daniel, die tussen 9 en 11 september door het oosten van Libië trok, heeft verschillende steden verwoest in het land. De voorlopige menselijke tol is nu al extreem hoog: internationale en humanitaire organisaties maken melding van meerdere duizenden doden en gewonden, evenals enkele tienduizenden ontheemden en vermisten.

Gevolg gevend aan het verzoek om bijstand van Libië aan het Mechanisme voor Civiele Bescherming van de Europese Unie (“Union Civil Protection Mechanism” (UCPM)), heeft België besloten zich aan te sluiten bij de Europese solidariteitsactie. Via B-FAST zal ons land noodhulp aanbieden in de vorm van 240 tenten, 700 slaapzakken en 4.4000 basisbehoeftenpakketten om de bevolking te helpen die getroffen is door deze verschrikkelijke overstromingen. Het gaat in totaal om 19 ton aan hulpgoederen.

Het transport van deze materiële noodhulp zal verzorgd worden door Europese partners.

B-FAST is de structuur van de federale overheid die wordt geactiveerd bij het verstrekken van noodhulp in het buitenland en bestaat uit de FOD Binnenlandse Zaken, de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA), de FOD Volksgezondheid, Defensie en de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, waarbij ook het kabinet van de Eerste Minister betrokken is.

  1. Nieuwstype
  1. Landen
  1. Onderwerpen