B-FAST stuurt opnieuw noodhulp naar het Midden-Oosten

In antwoord op bekomen bijstandsaanvragen heeft België, via B-FAST, besloten noodhulp aan te bieden aan het Ministerie van Volksgezondheid van de Arabische Republiek Egypte.

  1. Laatst bijgewerkt op

In antwoord op bekomen bijstandsaanvragen heeft België, via B-FAST, besloten noodhulp aan te bieden aan het Ministerie van Volksgezondheid van de Arabische Republiek Egypte. Dit ter ondersteuning van het Egyptische gezondheidssysteem, dat door de crisis in Gaza onder druk staat.

Op donderdag 18 april vertrekt vanop Brucargo een B-FAST zending van ca. 5 ton medisch materiaal afkomstig uit de strategische voorraden van de FOD Volksgezondheid per vrachtwagen naar de luchthaven van Keulen in Duitsland om vervolgens naar Egypte te worden gevlogen.

Deze operatie vormt deel van een reeks donaties van B-FAST in het kader van de crisis in het Midden-Oosten om dringende behoeften van de burgerbevolking in Gaza of personen die Gaza hebben verlaten, tegemoet te komen.

B-FAST is de federale overheidsstructuur die geactiveerd wordt bij noodhulp in het buitenland en bestaat uit de FOD Binnenlandse Zaken, de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA), de FOD Volksgezondheid, Defensie en de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, waarbij ook het kabinet van de eerste minister betrokken is.

  1. Nieuwstype
  1. Onderwerpen