Belgische economische missie in Osaka - duurzame chemie & biowetenschappen

  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Op 8 december leidt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, de Belgische economische missie naar Osaka.

Prinses Astrid wordt vergezeld door een ministeriële delegatie met federaal minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken, Buitenlandse Handel en Federale Culturele Instellingen, Hadja Lahbib, minister-president van de Vlaamse Regering, Jan Jambon, en Brussels staatssecretaris bevoegd voor Stedenbouw en Erfgoed, Europese en Internationale Betrekkingen en Buitenlandse Handel, Pascal Smet.

De delegatie zal in Osaka investeringsopportuniteiten verkennen in de sectoren van duurzame chemie en biowetenschappen en er het belang van technologische innovatie benadrukken.

Prinses Astrid en de officiële delegatie zullen de dag aansnijden met een Success Stories Breakfast, dat 8 geslaagde Belgische ondernemingen op de Japanse markt zal voorstellen. Vervolgens zullen tijdens een evenement investeringen in de chemische industrie worden gepromoot voor een duurzame toekomst. België herbergt het grootste geïntegreerde petrochemische centrum van Europa in de haven van Antwerpen-Brugge en beschikt over ultramoderne infrastructuur, waardoor ons land zeer aantrekkelijk is voor internationale investeerders. Vervolgens zal de delegatie het nieuwe partnerschap tussen Air Water Inc. en het Belgische bedrijf Xylergy in de kijker zetten. De samenwerking voorziet in de ontwikkeling van een innovatief project inzake hernieuwbare energie in de stad Matsumoto.

In de namiddag staat het programma in het teken van Belgische excellentie en knowhow inzake biowetenschappen. Tijdens een thematische lunch wordt eerst de volledige waardeketen van biofarma in België toegelicht. Daarna zal een Lifescience Conference dit innovatieve Belgische ecosysteem voorstellen aan Japanse decision-makers in de biotechnologie- en farmaceutische sector. De conferentie zal verder ingaan op de uitdagingen en opportuniteiten binnen de sector, en nagaan hoe via innovatie kan worden ingespeeld op veranderende behoeften. Samenwerking tussen België en Japan inzake biowetenschappen biedt perspectieven voor de verdere uitbouw van zakenrelaties, partnerschappen en investeringen.

Prinses Astrid en de officiële delegatie zullen het belang van technologische innovatie benadrukken tijdens hun bezoek aan het Daikin Technical Innovation Center in Osaka. Daikin TIC verricht basisonderzoek en productontwikkeling inzake verwarming, verkoeling en ventilatie (HVAC-R), chemicaliën en oliehydraulica. Tijdens het bezoek zal de nauwe samenwerking van het TIC in Osaka met het Daikin Europe Development Center in Oostende en Gent in de verf worden gezet.

Het volledige programma en alle nuttige informatie over de Belgische economische missie naar Japan zijn beschikbaar op volgende website: https://www.belgianeconomicmission.be

Volg de missie op sociale media via #BEmissionJPN

 

  1. Nieuwstype
  1. Landen
  1. Onderwerpen