Diplomatieke contactdagen van 5 tot 9 september 2022

  1. Laatst bijgewerkt op

Van maandag 5 tot vrijdag 9 september vinden opnieuw diplomatieke contactdagen plaats in het Egmontpaleis. De Belgische ambassadeurs, consuls-generaal en permanente vertegenwoordigers bij de internationale instellingen verzamelen daarvoor in Brussel.

Door de uitbraak van COVID-19 werden de voorbije twee jaar de diplomatieke contactdagen niet of alleen in virtuele vorm gehouden. Ook dit jaar blijven voorzorgsmaatregelen behouden, gezien de strenge COVID-regels die nog steeds in meerdere landen gelden.

Tijdens de openingssessie op maandag 5 september zal Minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel, en de Federale Culturele Instellingen, Hadja Lahbib, haar beleid toelichten alsook de rol van de Belgische diplomatie in de uitvoering ervan. Minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid, Meryame Kitir, en Premier Alexander De Croo zullen hierna hun prioriteiten en aandachtspunten voorstellen. Op dinsdag 6 september komt ook Minister van Landsverdediging, Ludivine Dedonder, de synergieën tussen diplomatie en defensie duiden.

Doorheen de week staat een hele reeks bezoeken en contacten met institutionele en economische actoren gepland, waarbij bijzondere aandacht wordt besteed aan hoe de Belgische posthoofden onze beleidsprioriteiten en waarden kunnen uitdragen, alsook onze economische belangen kunnen verdedigen in een snel veranderende omgeving met hernieuwde veiligheidsuitdagingen. HKH Prinses Astrid zal het belang duiden van recente en komende Belgische economische missies inzake economische diplomatie voor België.

De posthoofden zullen ook ontvangen worden door Hunne Majesteiten de Koning en Koningin der Belgen, een ideaal moment om een groepsfoto te maken.

 

  1. Nieuwstype