Philippe Goffin toont zich zeer bezorgd over de nieuwe maatregelen die zijn genomen tegen het Internationaal Strafhof

De minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin maakt zich grote zorgen over de herhaalde dreigementen en nieuwe Amerikaanse maatregelen die aangekondigd werden tegen het Internationaal Strafhof.

  1. Laatst bijgewerkt op

De minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin maakt zich grote zorgen over de herhaalde dreigementen en nieuwe Amerikaanse maatregelen die aangekondigd werden tegen het Internationaal Strafhof.

“België drukt zijn niet aflatende steun uit aan het Hof als onafhankelijke en onpartijdige gerechtelijke instelling”, aldus de minister. Het Hof belichaamt de inspanningen van de internationale gemeenschap om de rechtstaat op internationaal niveau te ontwikkelen, een doelstelling waarvoor de Verenigde Staten zich ook al lang inzetten. België onderstreept dat de integriteit en de onafhankelijkheid van het Hof en zijn absoluut moeten beschermd worden. Ons land wijst ook op de verantwoordelijkheden van de Verenigde Staten als gastland van de Verenigde Naties en herinnert er aan dat bezoeken van leden van het Hof op het Amerikaans grondgebied vooral gebeuren in dit kader en meer specifiek voor de taken die door de Veiligheidsraad uitdrukkelijk aan het Hof zijn toevertrouwd.

België zal zo snel mogelijk contact opnemen met zijn partners om de concrete gevolgen van deze nieuwe ontwikkelingen te onderzoeken.

 

  1. Nieuwstype