Bezoeken & Evenementenbeheer (P2)

Directie P2 is verantwoordelijk voor de organisatie van officiële bezoeken en evenementen.

Evenementenbeheer

Onze diensten verzorgen de organisatie van evenementen in het Egmontpaleis en in zijn Conferentiecentrum. Onder bepaalde voorwaarden kunnen onze zalen worden gehuurd.
  1. Laatst bijgewerkt op

De Directie P2 is eveneens verantwoordelijk voor het logistieke en technische beheer van evenementen in het Egmontpaleis en het Conferentiecentrum.

Het betreft zowel interne evenementen van de FOD Buitenlandse Zaken als externe activiteiten die andere FOD’s of externe overheids- of privé-instellingen/entiteiten/organisaties organiseren.

De interne evenementen betreffen de activiteiten van de Minister van Buitenlandse Zaken en van de verschillende directies-generaal van de FOD Buitenlandse Zaken evenals de evenementen van de Minister van Ontwikkelingssamenwerking en van de Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel. Het betreft voornamelijk politieke gesprekken, vergaderingen of werklunches met buitenlandse staatshoofden, regeringsleiders en ministers van buitenlandse zaken, hoge vertegenwoordigers van internationale organisaties die op bezoek zijn in België. Hierbij kan het gaan om bilaterale ontmoetingen, maar ook om de deelname aan internationale conferenties en workshops. Aan de evenementen kunnen ook vertegenwoordigers uit economische, artistieke en sociale kringen deelnemen. Het logistieke beheer van andere meer formele evenementen zoals de uitreiking van eretekens door de Minister van Buitenlandse Zaken of officiële diners vallen ook onder de verantwoordelijkheid van P2.

Er vinden ook externe  activiteiten plaats in het Egmontpaleis en het Conferentiecentrum. Belgische en internationale bedrijven en organisaties kunnen deze gebouwen (vergaderzalen en receptieruimtes) huren voor betalende activiteiten.

Aangezien het Egmontpaleis een officieel gebouw van de Belgische Staat is, kan het niet worden gehuurd door buitenlandse diplomatieke vertegenwoordigingen. Privé-activiteiten zoals verjaardagen en huwelijksfeesten kunnen er in principe ook niet plaatsvinden.