Staatsbezoek van de Republiek Oostenrijk

De president van de Republiek Oostenrijk, Z.E. de heer Alexander Van der Bellen en First Lady, H.E. mevrouw Doris Schmidauer, zullen van 21 tot 23 maart een staatsbezoek aan België brengen.

  1. Laatst bijgewerkt op

De president van de Republiek Oostenrijk, Z.E. de heer Alexander Van der Bellen en First Lady, H.E. mevrouw Doris Schmidauer, zullen van 21 tot 23 maart een staatsbezoek aan België brengen. Dit is het eerste staatsbezoek tussen Oostenrijk en België sinds 1997, maar ook het eerste inkomende staatsbezoek aan België sinds het begin van de COVID-19-pandemie in 2020.

President Van der Bellen en de First Lady zullen officieel worden verwelkomd door Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin in het Koninklijk Paleis en worden ontvangen door de Eerste Minister in het Egmontpaleis. De President zal een krans leggen op het graf van de Onbekende Soldaat alvorens te worden ontvangen in de Senaat en de Kamer, alsook op het stadhuis van Brussel. Een officieel diner in het kasteel van Laken zal de eerste dag afsluiten.

Dit staatsbezoek herbevestigt de nauwe historische en culturele banden tussen onze twee landen maar ook de bereidheid om samen te handelen om de huidige en toekomstige uitdagingen aan te gaan, zoals het conflict in Oekraïne en de gevolgen ervan, de technologische transformatie en duurzame innovatie in het kader van de Green Deal, en de versterking van Europese en multilaterale partnerschappen. De President zal werkvergaderingen houden met institutionele en economische actoren en een bezoek brengen aan het Europacollege in Brugge. De First Lady zal ook een bezoek brengen aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

 

  1. Nieuwstype
  1. Landen
  1. Onderwerpen