Twee Belgen in line-up One World -Together At Home: Angèle en Alexander De Croo

  1. Laatst bijgewerkt op

Vicepremier Alexander De Croo neemt morgen deel aan het groot online concert ‘One World: Together At Home’ dat wereldster Lady Gaga organiseert om het werk van de Wereldgezondheidsorganisatie te ondersteunen. De minister zal er de Belgische steun toelichten voor de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus.

Lady Gaga organiseert op zaterdag 18 april een groot online benefietconcert ‘One World: Together at home’. Ze wil daarmee steun vergaren voor het Covid-19 Response Solidarity Fund van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Voor de line-up strikte Lady Gaga wereldsterren als Paul McCartney, Elton John, Eddie Vedder, Taylor Swift, Céline Dion en Chris Martin. Ook twee Belgen doen mee: zangeres Angèle en vicepremier Alexander De Croo.

Versnelling ontwikkeling vaccin

Minister De Croo zal in een videoboodschap de Belgische steun voor de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) toelichten. Dat is een internationale alliantie van publieke en private partners die de ontwikkeling van een vaccin willen versnellen.

Alexander De Croo: “Als we mensenlevens willen redden, moeten we ook de ontwikkeling van vaccins versnellen. Daarom moeten we internationaal samenwerken om zo snel mogelijk een veilig en effectief vaccin tegen COVID-19 te ontwikkelen. Het is de ambitie van CEPI om binnen een termijn van vier maanden te kunnen overgaan tot klinische testen. Dat is aanzienlijk korter dan gewoonlijk. We hebben geen tijd te verliezen.”

Belgen spelen belangrijke rol

Volgens de minister is het niet toevallig dat ons land gevraagd wordt om haar inspanningen toe te lichten.

Alexander De Croo: “We zijn een klein land, maar we spelen internationaal een belangrijke rol in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en vaccins. De Belgen Peter Piot, directeur van de London School of Hygiene & Tropical Medicine, en Paul Stoffels, Chief Scientific Officer van Johnson & Johnson, zijn twee van de stuwende krachten achter CEPI en wereldwijd autoriteiten in hun domein. Daar mogen we best fier op zijn.”

One World: Together At Home is een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Global Citizen, het actieplatform dat tegen 2030 de armoede de wereld uit wil helpen en fondsen mobiliseert voor de Sustainable Development Goals. Het concert zal morgen vanaf 20.00u Belgische tijd zes uur lang te volgen zijn via social media als Facebook, Twitter en Instagram en YouTube. Tientallen tv-zenders wereldwijd zullen de volgende dagen het online concert geheel of gedeeltelijk uitzenden.

Alle info en de volledige line-up vind je hier

 

  1. Nieuwstype
  1. Onderwerpen