Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

 

Veiligheid van de Belgen in het buitenland  

Door de gebeurtenissen in Syrië en Irak, de recente aanslagen en de antiterreuracties wordt het terreurniveau in België gehandhaafd op niveau 3. We vragen u extra waakzaam te zijn. Als u in het buitenland verblijft, als expat of reiziger, geven we u daarbij ook nog de raad geregeld onze reisadviezen te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het verdient eveneens aanbeveling het advies van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Tot slot kunt u het best uw reis registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

 

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
25 okt
Nieuwsbericht

Op 20 oktober stelde het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA) het Wereldbevolkingsrapport 2016 voor. Het rapport heeft als titel: "10 jaar - Hoe onze toekomst afhangt van meisjes op deze beslissende leeftijd".

25 okt
Nieuwsbericht

Op 30 november en 1 december 2016 organiseert Advocaten zonder Grenzen een internationale conferentie over Lawyering for Change (het recht als instrument van verandering) in Brussel. 

24 okt
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo trekt 4 miljoen euro extra humanitaire hulp uit voor de opvang van Syrische oorlogsvluchtelingen in Jordanië. Dat heeft hij vandaag bekend gemaakt tijdens een humanitair werkbezoek aan Jordanië. Vicepremier De Croo bezocht er samen met H.M. Koningin Mathilde een vluchtelingenkamp en een UNICEF-project dat inzet op onderwijs voor de meest kwetsbare vluchtelingenkinderen.

24 okt
Nieuwsbericht

Jaarlijks wordt de Dag van de Verenigde Naties gevierd op 24 oktober, de dag waarop de organisatie in 1945 werd opgericht. Toen bekrachtigden de lidstaten, waaronder België, het VN-Charter.

23 okt
Perscommuniqué

Morgen 24 oktober is de Dag van de Verenigde Naties. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vestigt de aandacht op de rol van deze internationale organisatie.

20 okt
Nieuwsbericht

Ongelijke kansen voor vrouwen kost Sub-Sahara-Afrika gemiddeld 95 miljard dollar per jaar of 6% van het bruto binnenlands product. Dat meldt het VN-Ontwikkelingsprogramma (UNDP) in haar African Human Development Report 2016. Waar een man 1 dollar verdient door handel, productie of diensten, krijgt een vrouw amper 70 cent. Slechts 7-30% van de bedrijven worden door een vrouw geleid.

19 okt
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en minister van Defensie Steven Vandeput ontkennen de beschuldigingen door de Russische media en de woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken over vermeende luchtaanvallen van de Belgische luchtmacht op het dorp Hassadjek in de regio Aleppo, in de nacht van 17 tot 18 oktober 2016.

19 okt
Nieuwsbericht

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen, gesteund door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, ontving in september ongeveer 250 internationale experts en specialisten uit de gezondheidssector. Het ITG organiseerde het '8th International Symposium on Filoviruses & 58th ITM colloquium - Ebola: 40 years after Yambuku' waar de geboekte vooruitgang in de strijd tegen het Ebolavirus werd besproken.