Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

FLASH: Veiligheid van Belgen in het buitenland  

Gezien de recente anti-terroristische acties in België en de gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging ten aanzien van Belgische belangen. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers aangeraden de reisadviezenExterne link regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten die hun aanwezigheid nog niet gemeld hebben, worden verzocht dit te doen bij de betrokken Belgische diplomatieke post.


Belgische economische missie
Nieuwe brochure 'België op het eerste gezicht'
DGE stelt zich voor
Belgisch Voorzitterschap van de Raad van Europa


Nieuws rss

 • Marokkaanse coöperaties bouwen aan een duurzame toekomst

  26 mrt Nieuwsbericht

  De Zuid-Marokkaanse regio Souss-Massa-Drâa worstelt met vele uitdagingen. Er is niet alleen de strijd tegen de oprukkende Sahara, er is ook de hardnekkige armoede in de traditionele Berbergemeenschappen. Sinds enkele jaren is het Trade for Development Centre erg actief in de regio, enerzijds met financiële steun aan de lokale ngo Ibn Al Baytar, anderzijds met marketingondersteuning in projecten van het Belgische Ontwikkelingsagentschap.

 • België ondertekent het Verdrag van de Raad van Europa tegen de handel in menselijke organen

  25 mrt Perscommuniqué

  België, op dit moment voorzitter van het Comité van Ministers van de Raad van Europa, heeft actief deelgenomen aan de onderhandelingen voor het Verdrag van de Raad van Europa tegen de handel in menselijke organen. Tijdens de ceremonie ter gelegenheid van de openstelling tot ondertekening van dit Verdrag, vandaag 25 maart in Santiago de Compostella (Spanje), behoorde ons land tot de eerste ondertekenaars. Het Verdrag zal in werking treden drie maanden na de datum waarop vijf ondertekenaars, waaronder minstens drie lidstaten van de Raad van Europa, het Verdrag hebben geratificeerd.

 • Millenium - Internationaal Festival van de Documentairefilm: Millenium for All!

  25 mrt Nieuwsbericht

  De 7de editie van het 'Festival Millenium' nodigt u uit om aan de projecties van verschillende boeiende alsook roerende documentaires uit de hele wereld deel te nemen. Het festival vindt plaats van 20 tot 28 maart. Het zullen 9 dagen zijn van ontmoetingen met de productieleiders, 9 dagen van nog nooit vertoonde films die roerend en schokkend zijn en die u een andere visie van de wereld tonen.

 • Didier Reynders houdt politieke gesprekken in Doha, Qatar

  23 mrt Perscommuniqué

  Tijdens de Belgische economische missie in Qatar, die door prinses Astrid wordt geleid en waaraan meer dan 400 zakenmensen deelnemen, heeft vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een reeks politieke gesprekken gehad. Het voornaamste onderwerp tijdens deze ontmoetingen was de situatie in Syrië en in Irak. België en Qatar zitten allebei in de internationale coalitie tegen de terroristische groepering ISIL.

 • Projectwedstrijd: Promoot de Week van de Fair Trade 2015!

  22 mrt Nieuwsbericht

  Bedenk in je gemeente of met jouw organisatie een originele fairtradeactiviteit die zal plaatsvinden tijdens de campagne (7-17 oktober 2015) en dien je project in. Het is het uitgelezen moment om jouw engagement voor fair trade uit te dragen naar je leden en/of een groot publiek!

 • Overlijden twee Nederlandse VN-Blauwhelmen in Mali

  21 mrt Perscommuniqué

  Vicepremier en Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft met droefheid kennis genomen van het tragisch ongeval in Mali op 18 maart waarbij twee Nederlandse VN-Blauwhelmen van de daar ontplooide zending MINUSMA het leven hebben verloren. Hij drukt zijn medeleven uit aan de familie en vrienden van beide slachtoffers.

 • Zaterdag 21 maart, Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

  20 mrt Perscommuniqué

  Racisme en andere vormen van discriminatie op basis van nationaliteit, etnische afkomst, seksuele voorkeur of religie bestaan helaas nog altijd in alle samenlevingen in de wereld. Of het nu gaat over geweld in België tegen Joden of agressie tegen mensen in Syrië of Irak die het radicale ideeëngoed van Daesh niet delen, voor vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders moeten we onze principiële standpunten blijven verdedigen. Extremisme en terrorisme teisteren de samenleving. Daarom is het belangrijk de democratische waarden en mensenrechten die de internationale gemeenschap met de jaren zorgvuldig heeft opgebouwd te bewaren en verdedigen.

 • 22 maart 2015: Wereldwaterdag. Geen leven zonder water!

  20 mrt Nieuwsbericht

  Bij duurzame ontwikkeling draait alles om water. De beschikbaarheid van water en de waaier aan diensten waarvoor het kan worden gebruikt, dragen bij tot armoedebestrijding, economische groei en milieubehoud. Water speelt een cruciale rol bij voedsel, energiezekerheid, de gezondheid van de mens en een gezond milieu. Water draagt bij tot de verbetering van het sociale welzijn en tot een billijke groei en het heeft een invloed op de bestaansmiddelen van miljarden mensen.

Naar alle nieuwsberichten


FacebookExterne link TwitterExterne linkFlickrExterne linkVimeoExterne link


Om op de hoogte te blijven van het Belgisch buitenlands beleid:

Schrijf u in op de mailinglist

Abonneer u op de RSS feed van deze site