Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

Diplomatieke examen
België werft aan!
Ontdek onze tentoonstelling Text-île
Dossier 14-18 : Oorlog of vrede?

Nieuws rss

 • Nieuwe Glo.be over een wereld in verandering

  02 sep Nieuwsbericht

  Het nieuwe nummer van Glo.be, het magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, is verschenen. In dit nummer staan de wereldwijde veranderingen en het effect daarvan op ontwikkelingssamenwerking centraal.

 • Didier Reynders feliciteert Donald Tusk en Federica Mogherini

  31 aug Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders feliciteert Donald Tusk met zijn verkiezing tot president van de Europese Raad en Federica Mogherini met haar voordracht als hoge vertegenwoordiger van buitenlands en veiligheidsbeleid van de EU. De minister wenst hun succes bij hun ambt dat in dienst staat van de lidstaten en alle Europese burgers. Didier Reynders garandeert dat de hoge vertegenwoordiger opnieuw kan rekenen op de steun van de Belgische diplomatie bij haar leiding van de Europese Dienst voor Extern Optreden.

 • Laurence Sénéchal vertrokken naar ons land

  31 aug Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is opgelucht dat mevrouw Laurence Sénéchal naar ons land is vertokken. Mevrouw Sénéchal werd voor een aantal maanden in de Democratische Republiek Congo vastgehouden door een geschil over de adoptie van haar kind. Ze neemt deze avond een vliegtuig naar België.

 • Didier Reynders veroordeelt recente escalatie van geweld in Oekraïne

  29 aug Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de recente escalatie van het geweld in Oekraïne. De gevechten op verschillende plaatsen zijn een nieuwe brandhaard in het land die een politieke oplossing verder bemoeilijkt. Diverse berichten die wijzen op een verregaande betrokkenheid van de Russische Federatie zijn heel verontrustend. De minister volgt de situatie op de voet en zal ze zeker aankaarten tijdens de informele bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken morgen in Milaan en in andere internationale fora.

 • Generieke Vorming Civiele Crisisbeheersing - BGT – Oproep voor kandidaten

  28 aug Nieuwsbericht

  De EU beschikt over verschillende instrumenten ter uitvoering van haar buitenlandse beleid (het Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid of GBVB). Het Gemeenschappelijk Veiligheids- en Defensiebeleid (GVDB) is er één van. Sinds 2003 werden er in dat kader wereldwijd civiele crisisbeheersmissies (CCM) ontplooid in diverse onstabiele of crisisregio’s. Momenteel lopen er 11 civiele EU-missies waarin gemiddeld 50 Belgische experts als civiel personeel ontplooid zijn.

 • Didier Reynders tevreden met staakt-het-vuren in Gaza

  28 aug Perscommuniqué

  Net zoals hoge vertegenwoordiger Catherine Ashton verwelkomt vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders het staakt-het-vuren dat dinsdagavond tussen Israël en de Palestijnen werd afgesloten. Zo komt een einde aan het lijden en vallen er geen burgerslachtoffers meer. Hij bedankt de Egyptische overheid voor haar bemiddeling voor dit akkoord.

 • Bezoek van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties aan België op 9 en 10 augustus 2014

  26 aug Nieuwsbericht

  Het is de eerste keer dat de Veiligheidsraad ons land officieel heeft bezocht. De Veiligheidsraad bestaat momenteel uit volgende landen : Argentinië, Australië, Chili, China, Frankrijk, Jordanië, Litouwen, Luxemburg, Nigeria, Zuid-Korea, de Russische Federatie, Rwanda, het Verenigd Koninkrijk, Tsjaad en de VS. De bezoekersdelegatie werd geleid door de Permanente Vertegenwoordiger van het Verenigd Koninkrijk die de Veiligheidsraad voorzit in augustus. Australië, die haar deelname aan de Eerste Wereldoorlog herdacht, speelde ook een belangrijke rol tijdens dit bezoek. De Directie Verenigde Naties had het programma voor dit bezoek voorbereid en stond, samen met het Ministerie van Defensie en de lokale autoriteiten, in voor de uitvoering ervan. Minister van Staat Armand De Decker heeft de Veiligheidsraad, in name van Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, ontvangen te Ieper.

 • Didier Reynders feliciteert Oekraïne met 23ste verjaardag van haar onafhankelijkheid

  25 aug Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders feliciteert Oekraïne met de 23ste verjaardag van haar onafhankelijkheid. Voor de minister is een vrij, democratisch en onafhankelijk Oekraïne essentieel voor de stabiliteit van het Euro-Atlantische gebied. België steunt de inspanningen van de internationale gemeenschap en vooral van de Europese Unie. Minister Reynders hoopt dat de vergadering in Minsk deze week een eerste stap zal zijn naar een constructieve dialoog die de oncontroleerbare escalatie van geweld en het lijden van de bevolking zal stoppen.

Naar alle nieuwsberichten

FacebookExterne link TwitterExterne linkFlickrExterne linkVimeoExterne link


Om op de hoogte te blijven van het Belgisch buitenlands beleid:

Schrijf u in op de mailinglist

Abonneer u op de RSS feed van deze site