Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

35 jaar Ancienne Belgique
Conferentie 'Tolerantie is sterker dan haat!'
5 tips alvorens naar het buitenland te vertrekken
Nieuwe brochure 'België op het eerste gezicht'


FLASH: Veiligheid van Belgen in het buitenland  

Gezien de recente anti-terroristische acties in België en de gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging ten aanzien van Belgische belangen. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers aangeraden de reisadviezenExterne link regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten die hun aanwezigheid nog niet gemeld hebben, worden verzocht dit te doen bij de betrokken Belgische diplomatieke post.


Nieuws rss

 • Twee niet te missen dagen omtrent ontwikkeling !

  01 jun

  Op 3 en 4 juni vindt in Brussel (Tour&Taxis) de derde editie plaats van de Europese Ontwikkelingsdagen (EOD). Dit belangrijke evenement dat door de Europese Commissie tijdens het Europees Jaar voor Ontwikkeling wordt georganiseerd, stelt scherp op de wijze waarop de lidstaten, de Commissie, de lokale en regionale regeringen en de burgers bijdragen tot het uitroeien van armoede en het bevorderen van de mensenrechten.

 • Vandaag internationale dag van blauwhelmen van Verenigde Naties

  29 mei Perscommuniqué

  Vandaag is het internationale dag van de VN-blauwhelmen. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders uit zijn waardering voor het werk van de blauwhelmen in de vele conflictgebieden waar ze vandaag zijn ontplooid.

 • Millenniumdoel 5: De gezondheid van moeders verbeteren

  28 mei Nieuwsbericht

  In onze reeks ‘Millenniumdoelen’ deze maand Millenniumdoel 5: de gezondheid van moeders verbeteren.

 • Ban Ki-moon in dialoog met jongeren in Brussel

  27 mei Nieuwsbericht

  Op 27 mei 2015 ontvangt het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon. Hij zal er een debat voeren met meer dan 1000 Europese jongeren over de rol van jongeren in de post-2015 agenda.

 • Didier Reynders veroordeelt moord op Zedi Feruzi in Burundi

  24 mei Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de moord op de opposant Zedi Feruzi en zijn lijfwacht in Burundi. Hij veroordeelt ook de granaataanval op de grote markt van Bujumbura die twee doden en veel gewonden maakte. Hij betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van de slachtoffers.

 • Didier Reynders herdenkt aanslag op Joods Museum van België

  24 mei Perscommuniqué

  Vandaag herdenken we de aanslag die een jaar geleden op het Joods Museum in Brussel werd gepleegd en waarbij vier mensen stierven. De gedachten van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders blijven bij de slachtoffers en hun families.

 • Biodiversiteit essentieel voor duurzame ontwikkeling

  22 mei Nieuwsbericht

  Dit jaar wordt de Internationale Dag van de Biodiversiteit (22 mei 2015) meer dan ooit gelinkt aan duurzame ontwikkeling. In 2015 moeten de Verenigde Naties immers de ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelen’ aannemen en in december moet er in Parijs een akkoord bereikt worden over de strijd tegen klimaatverandering.

 • België steunt UNRWA voor 18,74 miljoen euro

  22 mei Nieuwsbericht

  België kondigde een nieuwe bijdrage van 18,75 miljoen euro aan voor de VN-organisatie UNRWA. De bijdrage geldt voor de periode 2015-2017 en zal UNRWA helpen bij het verlenen van essentiële gezondheidszorg, onderwijs, noodhulp en sociale diensten. Hiermee kunnen Palestijnse vluchtelingen in de Gazastrook, de Westelijke Jordaanoever, Jordanië, Libanon en Syrië geholpen worden.

Naar alle nieuwsberichten


Social media

FacebookTwitterVimeoPhoto gallery


Om op de hoogte te blijven van het Belgisch buitenlands beleid:

Schrijf u in op de mailinglist

Abonneer u op de RSS feed van deze site