Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

FLASH: Veiligheid van Belgen in het buitenland  

Gezien de recente gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten, die al dan niet tijdelijk verblijven in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika, gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers in de regio aangeraden de reisadviezen regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten die hun aanwezigheid nog niet gemeld hebben, wordt verzocht dit te doen bij de betrokken Belgische diplomatieke post (zie reisadviesExterne link).


Paspoortloket gesloten op 28 november

Wegens een interne vorming van de dienst paspoorten zal het paspoortloket van de FOD Buitenlandse Zaken uitzonderlijk gesloten zijn op vrijdag 28 november. Enkel voor heel dringende voorlopige paspoorten kunt u telefoneren naar 02/501 81 11.


Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens
Belgische economische missie naar Singapore
Belgisch Voorzitterschap van de Raad van Europa
Selectieprocedure voor de buitenlandse carrière

Nieuws rss

 • De zaak Marckx: het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft een impact op je dagelijkse leven

  26 nov Nieuwsbericht

  "Ik ben een baby van 10 maanden en ik dien klacht in tegen België". Met die woorden richtte Paula Marckx zich in 1974 tot het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Marckx, een bewust ongehuwde moeder, vond het ongehoord dat ze niet automatisch werd erkend als moeder van haar dochtertje Alexandra. Het Hof in Straatsburg gaf haar gelijk: de discriminatie tussen "natuurlijke" en "wettelijke" kinderen verdween uit het Belgische wetboek en dat van heel wat andere Europese landen. In deze video leggen Paula Marckx en protagonisten van het Europees Hof uit hoe de arresten uit Straatsburg een impact hebben op het dagelijks leven van elke Europeaan. De bewustmaking hierrond is een aandachtspunt van het Belgische voorzitterschap van de Raad van Europa.

 • Didier Reynders versterkt bilaterale relaties België-Maleisië

  25 nov Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders is op bezoek in Maleisië ter gelegenheid van de Belgische economische missie onder leiding van prinses Astrid. Hij heeft er met de eerste minister Sri Mohd Najib en de viceminister van Buitenlandse zaken Hamzah Zainudin gesproken over de bilaterale relaties tussen België en Maleisië, over geopolitieke kwesties en over de regionale integratie in Zuidoost-Azië.

 • Onderwijs sleutel in aanpak geweld tegen meisjes en vrouwen

  25 nov Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag op een internationale conferentie van Educaid in Brussel een pleidooi gehouden voor meer aandacht voor onderwijs in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Vandaag organiseert de VN de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen’.

 • Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen

  25 nov Perscommuniqué

  Antwoord van de Raad van Europa. Verklaring door de Voorzitter van het Comité van Ministers en de Secretaris-generaal van de Raad van Europa.

 • Stop geweld tegen vrouwen en meisjes

  25 nov Nieuwsbericht

  Om mensen bewust te maken van en op te roepen tot actie tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, hebben de Verenigde Naties 25 november uitgeroepen tot Internationale dag voor Geweld tegen Vrouwen.

 • België heeft rol te spelen bij wederopbouw gezondheidszorg ebola-landen

  24 nov Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag de ambassadeurs van Guinee, Liberia en Sierra Leone ontvangen. De minister sprak steun en waardering uit voor de drie landen. Ons land gaat ook onderzoeken hoe het kan helpen bij de wederopbouw van de gezondheidszorgsystemen in de getroffen landen.

 • Didier Reynders blij dat ebola-epidemie in DRC voorbij is

  22 nov Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is verheugd dat de ebola-epidemie in de Democratische Republiek Congo (DRC) voorbij is. De regering van de DRC heeft het einde van de epidemie aangekondigd en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft dat bevestigd.

 • 10 jaar Close The Gap - Voorstelling ICT-truck met Desmond Tutu

  21 nov Perscommuniqué

  De vroegere aartsbisschop Desmond Tutu heeft woensdagmiddag in Terhulpen een ICT-klas van de niet-gouvermentele organisatie 'Close the gap' ingehuldigd. In de mobiele ICT-klas, of ‘Digitruck’, zijn computers geïnstalleerd met internetverbinding.

Naar alle nieuwsberichten


FacebookExterne link TwitterExterne linkFlickrExterne linkVimeoExterne link


Om op de hoogte te blijven van het Belgisch buitenlands beleid:

Schrijf u in op de mailinglist

Abonneer u op de RSS feed van deze site