Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

FLASH: Veiligheid van Belgen in het buitenland  

Gezien de recente anti-terroristische acties in België en de gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging ten aanzien van Belgische belangen. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers aangeraden de reisadviezenExterne link regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten die hun aanwezigheid nog niet gemeld hebben, worden verzocht dit te doen bij de betrokken Belgische diplomatieke post.


Diplomatieke dagen
DGE stelt zich voor
Belgisch Voorzitterschap van de Raad van Europa
Dossier 14-18: het conflict vanuit diplomatiek standpunt

Nieuws rss

 • Millenniumdoel 1 (armoede en honger): hoever staan we?

  30 jan Nieuwsbericht

  In deze reeks belichten we maandelijks - tot en met augustus - hoever we staan met de Millenniumdoelen. De gegevens zijn gebaseerd op het MDG-rapport van de VN-Secretaris-generaal voor 2014. Vandaag, Millenniumdoel 1.

 • België maakt humanitaire noodhulp vrij voor Oekraïne

  30 jan Perscommuniqué

  Vicepremier Alexander De Croo maakt twee miljoen euro humanitaire noodhulp vrij voor Oekraïne. In Oekraïne zijn anderhalf miljoen mensen op de vlucht door het aanhoudende conflict in het oostelijk deel van het land. Met de noodhulp kan het Internationale Rode Kruis de getroffen bevolking bijstaan door hen te voorzien van voorlopig onderdak, voedsel, geneesmiddelen en water.

 • Minister Reynders tevreden met militaire operatie van FARDC tegen FDLR

  29 jan Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden over de aankondiging vandaag van het begin van de militaire operaties door de strijdkrachten van de Democratische Republiek Congo (FARDC), gesteund door de MONUSCO, tegen de Democratische Rwandese Bevrijdingskrachten (FDLR). De operaties zijn nodig om deze gewapende groepering te neutraliseren en tot ontwapening te verplichten. De FDLR weigerde immers een volledige en onvoorwaardelijke stopzetting binnen de zes maanden, zoals was overeengekomen met de Internationale Conferentie van de Regio van de Grote Meren (CIRGL) en de Ontwikkelingsgemeenschap van Zuidelijk Afrika (SADC).

 • 60% wil meer betalen voor product uit ontwikkelingsland

  29 jan Nieuwsbericht

  Bijna zes Belgen op tien (59%) zijn bereid om meer te betalen voor levensmiddelen of andere producten uit ontwikkelingslanden, als ze daarmee de plaatselijke bevolking kunnen ondersteunen. Dat blijkt uit een nieuwe Eurobarometer, een opiniepeiling die in alle Europese landen werd uitgevoerd. Verder zegt twee derde van de Europeanen dat de EU meer ontwikkelingshulp moet verstrekken. Met 56,5 miljard euro aan officiële hulp (cijfers van 2013) zorgen de Europese Unie en haar 28 lidstaten voor meer dan de helft van de mondiale donorhulp.

 • Belgische ambassadeurs komen samen in Brussel

  29 jan Perscommuniqué

  Alle ambassadeurs, consuls-generaal en permanente vertegenwoordigers bij de internationale instellingen zullen volgende week in Brussel zijn om de Belgische diplomatie te bespreken, en dit tijdens de “Diplomatieke dagen” van 2 tot 6 februari 2015. De diplomatieke posthoofden verstevigen er hun relaties met de politieke, zaken- en academische wereld en met de samenleving in België.

 • Onderwijs verdient meer aandacht - BTC publiceert thematisch magazine ‘Impact Onderwijs’

  27 jan Nieuwsbericht

  Onderwijs is een van de vier interventiesectoren van de Belgische gouvernementele samenwerking, naast gezondheidszorg, landbouw en basisinfrastructuur. De derde editie van Impact is volledig gewijd aan deze belangrijke sector, met specifieke aandacht voor de niches waarin de Belgische Ontwikkelingssamenwerking het verschil wil maken.

 • Alexander De Croo zegt in Genève 20 miljoen euro toe voor humanitaire hulp

  27 jan Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo trekt in 2015 20 miljoen euro uit voor de vaste kernfinanciering van vier multilaterale organisaties die zich richten op humanitaire hulp: Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN (UNHCR), de vluchtelingenorganisatie van de VN die zich richt op Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten (UNRWA), het Internationale Comité van het Rode Kruis en het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de VN (OCHA).

 • 27 januari: Internationale dag voor herdenking van slachtoffers Holocaust

  27 jan Perscommuniqué

  Op 27 januari vindt de Internationale dag voor de herdenking van de slachtoffers van de Holocaust plaats. Bij de 70ste verjaardag van de bevrijding van het concentratie- en vernietigingskamp van Auschwitz-Birkenau wil België bijzondere aandacht schenken aan de herdenking van de slachtoffers van deze gruwelijke genocide. In dit kamp, dat symbool staat voor de Holocaust, en in vele andere kampen en executieplaatsen werden door de Nazi's en hun collaborateurs miljoenen mensen gedood.

Naar alle nieuwsberichten


FacebookExterne link TwitterExterne linkFlickrExterne linkVimeoExterne link


Om op de hoogte te blijven van het Belgisch buitenlands beleid:

Schrijf u in op de mailinglist

Abonneer u op de RSS feed van deze site