Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

FLASH: Veiligheid van Belgen in het buitenland  

Gezien de recente gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten, die al dan niet tijdelijk verblijven in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika, gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers in de regio aangeraden de reisadviezen regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten die hun aanwezigheid nog niet gemeld hebben, wordt verzocht dit te doen bij de betrokken Belgische diplomatieke post (zie reisadviesExterne link).


Selectieprocedure voor de buitenlandse carrière
Diplomatiek examen: België werft aan!
75 jaar diplomatieke relaties tussen België en Canada
Belgen in het buitenland

Nieuws rss

 • Amerikaanse VN-ambassadrice prijst Belgische hulp voor ebola

  30 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block en ebola-coördinatrice dokter Erika Vlieghe hebben donderdag 30 oktober de Amerikaanse VN-Permanente Vertegenwoordiger Samantha Power ontmoet. Ambassadeur Power bracht de voorbije dagen een terreinbezoek aan Guinee, Liberia en Sierra Leone, de drie landen in West-Afrika die zwaar getroffen zijn door ebola. Zij heeft met beide Belgische ministers haar ervaringen besproken.

 • Burundi: ondersteuning gezondheid en opleidingen

  30 okt Nieuwsbericht

  Belgisch ambassadeur in Burundi, Marc Gedopt, ondertekende op 22 oktober twee specifieke overeenkomsten, de eerste in het kader van het Programma Institutionele Steun voor de Gezondheidssectoren en de tweede in het kader van de Ondersteuning van Beroeps- en Technische Opleidingen. De Belgische Technische Coöperatie (BTC) in Burundi en de voogdijministeries zullen toezien op de uitvoering van beide overeenkomsten.

 • Be-troplive symposium over dierlijke biodiversiteit en familiale landbouw

  29 okt Nieuwsbericht

  Be-troplive is het Belgisch platform voor tropische diergeneeskunde en veeteelt in het kader van menselijke ontwikkeling, voedselzekerheid en voeding. Elk jaar organiseert be-troplive een symposium. Omdat 2014 door de Verenigde Naties werd uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Familiale Landbouw, draait het thema dit jaar rond dierlijke biodiversiteit en familiale landbouw.

 • Didier Reynders tevreden met verloop Tunesische verkiezingen

  28 okt Verklaring

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden over het goede verloop van de parlementsverkiezingen in Tunesië afgelopen zondag. Deze verkiezingen zijn een belangrijke stap in de laatste fase van het democratische overgangsproces in Tunesië. De overgang zal eindigen met de presidentsverkiezingen op 23 november (of 28 december als een tweede ronde nodig is).

 • Didier Reynders veroordeelt terreur in Libanon

  28 okt Verklaring

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de moorddadige terroristische aanvallen tegen de Libanese staat dit weekend. Deze nieuwe uitbarsting van geweld in de stad Tripoli kostte het leven aan talrijke burgers en soldaten. De minister betuigt zijn medeleven aan de families en kennisen van de slachtoffers en aan de Libanese overheid.

 • Didier Reynders veroordeelt moordpartijen in regio Beni-Butembo in DRC

  28 okt Verklaring

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders reageert met ontzetting op de moordpartijen op burgers in de regio van Beni-Butembo in de Democratische Republiek Congo (DRC). De moorden zouden zijn begaan door leden van de ADF-Nalu-groep. Er vielen dan tachtig doden en velen sloegen op de vlucht. De minister betuigt zijn medeleven aan de families van de slachtoffers.

 • Didier Reynders over verkiezingen Oekraïne

  27 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met het verloop van de verkiezingen gisteren in Oekraïne. Volgens de OVSE-ODIHR observatiemissie voldeden ze aan de internationale maatstaven voor democratische verkiezingen. Deze verkiezingen versterken het democratiseringsproces. België juicht de inspanningen van de Oekraïense overheid toe om deze verkiezingen in moeilijke omstandigheden toch vreedzaam, vrij en transparant te hebben laten verlopen.

 • Didier Reynders veroordeelt aanslag in de Sinaï en betuigt medeleven

  26 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de laffe terreurdaad die vrijdag in de Sinaï in Egypte het leven kostte aan 29 Egyptische soldaten.

Naar alle nieuwsberichten


FacebookExterne link TwitterExterne linkFlickrExterne linkVimeoExterne link


Om op de hoogte te blijven van het Belgisch buitenlands beleid:

Schrijf u in op de mailinglist

Abonneer u op de RSS feed van deze site