Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

FLASH: Veiligheid van Belgen in het buitenland  

Gezien de recente gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten, die al dan niet tijdelijk verblijven in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika, gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers in de regio aangeraden de reisadviezen regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten die hun aanwezigheid nog niet gemeld hebben, wordt verzocht dit te doen bij de betrokken Belgische diplomatieke post (zie reisadviesExterne link).


Diplomatiek examen: België werft aan!
Belgische economische zending naar Peru
Ontmoeting met Georges Chikoti
Belgen in het buitenland

Nieuws rss

 • Viering 50 jaar ngo's en Belgische Ontwikkelingssamenwerking

  21 okt Toespraak

  Toespraak van minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo ter gelegenheid van de viering 50 jaar ngo’s en Belgische Ontwikkelingssamenwerking (Egmontpaleis Brussel).

 • Versterking humanitaire hulp aan door Ebola getroffen landen

  21 okt Perscommuniqué

  De humanitaire situatie in West-Afrika is in sterke mate verslechterd als gevolg van de Ebola-epidemie. Daarom heeft de Minister van Ontwikkelingssamenwerking beslist om extra financiële middelen uit te trekken voor noodhulp aan de getroffen landen.

 • Suezkanaal: kolossaal werk voor twee Belgische bedrijven

  21 okt Nieuwsbericht

  Twee Belgische baggerbedrijven (de groep DEME en de groep Jan De Nul) haalden een contract binnen voor de verbreding en uitdieping van het Suezkanaal. Het eerste zal de westelijke tak uitdiepen en verbreden, het tweede zal een tweede Suezkanaal bouwen, evenwijdig met het huidige. Het is de bedoeling de scheepvaart vlotter te laten verlopen. Een mooi project voor onze twee Belgische bedrijven!

 • Nieuwe Belgische zakenclub in Sydney

  21 okt Nieuwsbericht

  Onze ambassade in Canberra besloot onlangs om, samen met de regionale economische attachés, een Belgian Business Club op te richten. Het hoofddoel van de club is de contacten tussen onze Belgische bedrijven in de regio van Sydney te activeren. Op deze eerste editie waren een veertigtal bedrijven uit uiteenlopende sectoren (voeding, farmaceutica, toerisme, bouw, diensten …) aanwezig op de netwerkreceptie.

 • Conferentie "Gender mainstreaming in education. Moving beyond theory, Sharing practical insights"

  20 okt Nieuwsbericht

  Educaid.be heeft het genoegen u uit te nodigen voor haar vierde jaarlijkse conferentie: "Gender mainstreaming in education. Moving beyond theory, Sharing practical insights" (Brussel, 25 november 2014).

 • Didier Reynders reageert op uitwijzing door DRC van Scott Campbell, directeur JHRO

  18 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bezorgd over de uitwijzing van Scott Campbell uit de Democratische Republiek Congo (DRC). Campbell is directeur van het gezamenlijke bureau van de Verenigde Naties voor de mensenrechten (JHRO). Het bureau is gevestigd in Kinshasa en werd door de MONUSCO en de hoge commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties opgericht.

 • Vicepremier Alexander De Croo lanceert uitnodiging tot overleg met Noord-Zuidorganisaties

  17 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking reikt de hand naar de Noord-Zuidorganisaties. Hij wil met hen in overleg treden over de vraag hoe we de kwaliteit en de resultaten van onze ontwikkelingssamenwerking kunnen versterken.

 • Internationale dag voor de uitbanning van armoede | 17 oktober 2014

  17 okt Nieuwsbericht

  Vandaag 17 oktober is het Internationale dag voor de uitbanning van armoede. Een dag waarop de noodzaak om armoede en ellende uit de wereld te bannen, centraal staat. Armoedebestrijding is een van de essentiële punten van de Millenniumontwikkelingsdoelen (MDG's) en staat ook in de post-2015 Ontwikkelingsagenda centraal. Het thema van de internationale dag luidt dit jaar ‘Laat niemand achter: denk na, beslis en onderneem samen actie tegen extreme armoede’.

Naar alle nieuwsberichten


FacebookExterne link TwitterExterne linkFlickrExterne linkVimeoExterne link


Om op de hoogte te blijven van het Belgisch buitenlands beleid:

Schrijf u in op de mailinglist

Abonneer u op de RSS feed van deze site