Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

Diplomatieke examen
België werft aan!
Ontdek onze tentoonstelling Text-île
Dossier 14-18 : Oorlog of vrede?

Nieuws rss

 • De Belgische Ontwikkelingssamenwerking verhoogt de humanitaire hulp voor Irak

  19 aug Perscommuniqué

  De rampzalige humanitaire situatie in Irak vereist een internationale en gecoördineerde politieke respons. België wil daarom Europese initiatieven en beslissingen steunen, alsook acties die uitgaan van de Verenigde Naties

 • Internationale dag van de Humanitaire Hulp | 19 augustus 2014

  19 aug Nieuwsbericht

  De Internationale dag van de Humanitaire Hulp zet het belang van humanitair werk in de schijnwerpers bij het grote publiek en benadrukt de nood aan internationale samenwerking op humanitair vlak. Het is zo dat het aantal natuurrampen en crisissen als gevolg van conflicten de voorbije decennia sterk is gestegen. Daardoor lopen steeds meer mensen risico om in een noodsituatie verzeild te geraken - vooral mensen in ontwikkelingslanden worden vaak het hardst getroffen. De slachtoffers zijn vaak gedurende langere periodes afhankelijk van externe bijstand.

 • Bespreking over impact van Russische sancties op Belgische economie

  14 aug Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders organiseerde deze ochtend op de FOD Buitenlandse Zaken een informele vergadering om de impact van de recente Russische economische sancties te bespreken. Vooral de weerslag op de voedingssector werd bekeken. Die sector wordt expliciet geviseerd door het Russische embargo op de uitvoer van voedingswaren uit de Europese Unie.

 • Oorlog of vrede?

  14 aug Nieuwsbericht

  ‘Ik ben geen crimineel, want ik heb een schurk uitgeschakeld. Het leek me terecht.’ Dat zijn de woorden die Gavrilo Princip, de moordenaar van de Oostenrijks-Hongaarse kroonprins, sprak tegen zijn rechters, op 12 oktober 1914. Luchtige woorden voor de pleger van de aanslag die wordt verondersteld de oorzaak te zijn van een wereldconflict dat uitdraaide op miljoenen doden, de val van vier keizerrijken en het einde van een beschaving.

 • Move with Africa: oproep voor kandidaten gelanceerd!

  14 aug Nieuwsbericht

  Bent u schooldirecteur of leerkracht ? Vertrek met uw leerlingen naar een Afrikaans land.

 • Didier Reynders over politieke situatie in Irak

  13 aug Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de Iraakse president Fuad Massoum de heer Haider al-Abadi heeft aangewezen om als eerste minister een nieuwe Iraakse regering te vormen

 • Didier Reynders over de situatie in Irak

  12 aug Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders steunt de acties van de Verenigde Staten om de Christenen en andere minderheden in het noorden van Irak te beschermen. Deze acties werden goedgekeurd door de Iraakse autoriteiten.

 • Didier Reynders betuigt medeleven na overlijden van professor Ryckmans

  11 aug Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders betuigt zijn medeleven met de familie en vrienden van Pierre Ryckmans, alias Simon Leys, die zondagnacht in Australië overleed.

Naar alle nieuwsberichten

FacebookExterne link TwitterExterne linkFlickrExterne linkVimeoExterne link


Om op de hoogte te blijven van het Belgisch buitenlands beleid:

Schrijf u in op de mailinglist

Abonneer u op de RSS feed van deze site