Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

Op zoek naar een mondiaal klimaatakkoord op COP21 in Parijs
Lancering van de Belgische campagne voor een zetel in de VN-Veiligheidsraad
Registreer uw reis


Consulaire loketten: aangepaste openingsuren

Tot nader order zal het loket voor het legaliseren van documenten vanaf 26 november enkel open zijn van 9u tot 12u. Aan het loket voor speciale paspoorten kunt u enkel terecht na het maken van een afspraak. Het visumloket is open volgens de gebruikelijke openingsuren, van 9u30 tot 11u30.FLASH: Veiligheid van Belgen in het buitenland  

Gezien de anti-terroristische acties in België en de gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging ten aanzien van Belgische belangen. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers aangeraden de reisadviezenExterne link regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten worden verzocht om hun reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.beExterne link.


Nieuws rss

 • Op zoek naar een mondiaal klimaatakkoord op COP21 in Parijs (30 november - 11 december)

  26 nov Nieuwsbericht

  Van 30 november tot 11 december 2015 vindt de Klimaatconferentie van Parijs plaats. Dit is de 21e jaarlijkse vergadering van de Conference of the Parties (vandaar COP 21), en de 11e sessie van de Meeting of the Parties (CMP 11) van het Kyoto-protocol uit 1997.

 • Openingstoespraak van minister Alexander De Croo tijdens het colloquium ‘Biodiversiteit en ontwikkeling - Erfgoed of wereldschaal’

  26 nov Toespraak

  Openingstoespraak van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo tijdens het colloquium ‘Biodiversiteit en ontwikkeling - Erfgoed of wereldschaal’ van CEBios ('Capacities for Biodiversity and Sustainable Development’ Programme), 26 november 2015.

 • België zet in op kwaliteitsvolle geneesmiddelen

  26 nov Nieuwsbericht

  België engageert zich om de efficiëntie van zijn hulp te verhogen en wil een leidinggevende rol spelen om kwaliteitsvolle geneesmiddelen te gebruiken wereldwijd.

 • Gratis online cursus van de Wereldbank: “Financing for Development: Billions to Trillions to Action”

  26 nov Nieuwsbericht

  The WBG launched a free online course “Financing for Development: Billions to Trillions to Action”, already available now. The course will highlight the need to adopt a more comprehensive view of Financing for Development that takes fully into account the crucial role of public and private financing, both domestic and international, as well as the catalytic role played by Multilateral Development Banks as important financial intermediaries of the global development framework.

 • Didier Reynders feliciteert laureaten van eerste Prijs voor het Belgische erfgoed in het buitenland

  25 nov Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders feliciteert de laureaten van de eerste Prijs voor het Belgische erfgoed in het buitenland, een nieuw initiatief van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en van de Koning Boudewijnstichting.

 • 25 november: Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen

  25 nov Nieuwsbericht

  De Verenigde Naties hebben 25 november uitgeroepen tot Internationale dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag trachten actievoerders wereldwijd mensen bewust te maken van en op te roepen tot actie ter bestrijding van geweld tegen vrouwen. Geweld tegen vrouwen en meisjes blijft immers een universeel probleem. Een op drie vrouwen is minstens een keer het slachtoffer van lichamelijk en/of seksueel geweld.

 • Getuigenis over klimaatverandering vanop het terrein: landelijke vrouwen tegenover klimaatverandering in Peru

  24 nov Nieuwsbericht

  Peru is een van de meest kwetsbare landen wat de effecten van klimaatverandering betreft. De vrouwen op het platteland zijn het slachtoffer van talrijke discriminaties die hun kwetsbare situatie versterken. De effecten verergeren de armoede, de genderongelijkheid en het gebrek aan kansen. Daarom steunde de Belgische Ontwikkelingssamenwerking de Peruviaanse ngo Flora Tristán om tijdens de COP20-klimaattop in Lima vijf getuigenissen van Peruviaanse vrouwen van het platteland uit Arequipa, Cajamarca, Cusco, Piura en Puno te vertellen. Een daarvan is Sonilda Atencio, die in Ilave-Puno leeft en ons bezorgd vertelt hoe de regenbuien, hagelstormen en vorst zich onvoorspelbaar voordoen, vaak in vol plantseizoen.

 • België en Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) passen samenwerking aan nieuwe migratiecontext aan

  20 nov Nieuwsbericht

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo bepleit een betere bijstand van naburige opvanglanden waar ontheemde personen vaak voor een heel lange periode terechtkomen. Dat is nodig voor een betere bescherming en een duurzame integratie van vluchtelingen. Minister De Croo gaf deze boodschap vandaag ter gelegenheid van een panelgesprek over duurzame oplossingen voor de migratie- en vluchtelingencrisis, georganiseerd door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking en de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

Naar alle nieuwsberichten


Social media

FacebookTwitterVimeoPhoto gallery


Om op de hoogte te blijven van het Belgisch buitenlands beleid:

Schrijf u in op de mailinglist

Abonneer u op de RSS feed van deze site