Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

Niewe website: Focus on Belgium
Nieuw jasje voor DGE op het web
Lancering van de Belgische campagne voor een zetel in de VN-Veiligheidsraad


Consulaire loketten: aangepaste openingsuren

Tot nader order is het loket voor het legaliseren van documenten sinds 26 november enkel open van 9u tot 12u. Aan het loket voor speciale paspoorten kunt u enkel terecht na het maken van een afspraak. Het visumloket is open volgens de gebruikelijke openingsuren, van 9u30 tot 11u30.

FLASH: Veiligheid van Belgen in het buitenland  

Gezien de anti-terroristische acties in België en de gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging ten aanzien van Belgische belangen. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers aangeraden de reisadviezenExterne link regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten worden verzocht om hun reis te registreren via https://travellersonline.diplomatie.beExterne link.


Nieuws rss

 • Hoogtepunten van de Benelux-samenwerking in 2015 onder Belgisch voorzitterschap

  11 feb Perscommuniqué

  België was in 2015 voorzitter van de Benelux Unie. Prioriteiten voor dit Belgische voorzitterschap waren Veiligheid, Duurzame Mobiliteit en Energie. De actieve samenwerking tussen België, Nederland en Luxemburg leverde in deze drie prioriteitsdomeinen concrete resultaten op die een impact hadden op burgers en ondernemers.

 • Didier Reynders en Alexander De Croo bezorgd over inbeslagname van landbouwgrond en vernielingen Westelijke Jordaanoever door Israëlische overheid

  09 feb Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo zijn bezorgd over de beslissing van de Israëlische overheid om 154 hectare landbouwgrond op de Westelijke Jordaanoever, in de buurt van Jericho, in beslag te nemen. Deze zorgwekkende beslissing komt bovenop de recente aankondiging van de bouw van 153 nieuwe woningen in de nederzettingen en de vernieling van woningen in Hebron.

 • Maatregelen van de Belgische regering in de strijd tegen terrorisme en radicalisme

  09 feb Perscommuniqué

  De volgende maatregelen werden op 5 februari door de Belgische regering aangekondigd.

 • Start van het Young Leaders Programme 2016

  09 feb Nieuwsbericht

  Jongeren tussen 21 en 26 jaar uit de hele wereld zijn opgeroepen om deel te nemen aan de debatten over de toekomst van de internationale ontwikkelingssamenwerking, die plaatsvinden in het kader van de volgende editie van de Europese Ontwikkelingsdagen (EOD). Dit Europese forum, dat gesteund wordt door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, vindt in Brussel plaats op 15 en 16 juni aanstaande.

 • Didier Reynders bezorgd over satellietlancering Noord-Korea

  05 feb Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bezorgd over de verklaringen van de Noord-Koreaanse overheid over een nakende satellietlancering. De kernproef van 6 januari veroorzaakte al veel onrust in de regio. Het gebruik van de technologie van een ballistische raket zou die onrust nog fel kunnen aanwakkeren. Het zou bovendien een nieuwe overtreding van de resoluties van de VN-Veiligheidsraad zijn.

 • Federale regering stelt BIO open voor private investeerders

  05 feb Perscommuniqué

  De Ministerraad heeft vandaag zijn goedkeuring gehecht aan het voorontwerp van wet tot wijziging van de wet van 3 november 2001 tot oprichting van de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO). Bedoeling is om BIO open stellen voor private investeerders zodat ook de Belgische private sector kan investeren in de ontwikkeling van sterk economisch weefsel in de partnerlanden van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. De hervorming kadert in de strategie van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo om in het internationaal ontwikkelingsbeleid sterker in te zetten op inclusieve en duurzame economische groei in de Belgische partnerlanden. Eerder deze week bracht minister De Croo al een veertigtal CEO’s van Belgische bedrijven samen om een partnerschap op poten te zetten rond de duurzame ontwikkelingsdoelen.

 • Nultolerantie tegen vrouwelijke genitale verminking

  05 feb Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo wil ook in de Belgische partnerlanden extra inzetten op het versterken van vrouwenrechten en het tegengaan van vrouwenbesnijdenis. De Verenigde Naties heeft morgen 6 februari uitgeroepen tot ‘Internationale dag van nultolerantie tegen vrouwelijke genitale verminking’ (VGV). Tweehonderd miljoen meisjes en vrouwen die in 30 landen leven zijn genitaal verminkt. Elk jaar dreigen 3 miljoen meisjes nieuwe slachtoffer te worden van deze gruwelijke praktijk.

 • 31 hoofden van Belgische diplomatieke posten in het buitenland aangewezen

  05 feb Perscommuniqué

  Op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft de koning de aanwijzing goedgekeurd van 31 nieuwe hoofden van Belgische diplomatieke posten in het buitenland. De aanwijzingen voor de bilaterale posten zijn alleen definitief zodra de betrokken gastlanden hun goedkeuring geven. De nieuwe posthoofden zullen in de zomerperiode aantreden.

Naar alle nieuwsberichten


Social media

FacebookTwitterVimeoPhoto gallery


Om op de hoogte te blijven van het Belgisch buitenlands beleid:

Schrijf u in op de mailinglist

Abonneer u op de RSS feed van deze site