Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

FLASH: Veiligheid van Belgen in het buitenland  

Gezien de recente gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten, die al dan niet tijdelijk verblijven in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika, gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers in de regio aangeraden de reisadviezen regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten die hun aanwezigheid nog niet gemeld hebben, wordt verzocht dit te doen bij de betrokken Belgische diplomatieke post (zie reisadviesExterne link).


Diplomatiek examen: België werft aan!
Belgische economische zending naar Peru
Ontmoeting met Georges Chikoti
Belgen in het buitenland

Nieuws rss

 • Didier Reynders veroordeelt aanslag in Jeruzalem en betuigt medeleven

  23 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de aanslag van gisteren in Jeruzalem die het leven kostte aan een baby van een paar maanden oud en die verschillende gewonden maakte. De minister betuigt zijn medeleven aan de familie van het kind en wenst de gewonden een spoedig herstel.

 • Didier Reynders veroordeelt aanslag in Ottawa en betuigt medeleven

  23 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders verafschuwt de terreurdaad gisteren in Ottawa die het leven kostte aan een Canadese soldaat. Hij betuigt zijn medeleven met de familieleden en vrienden van het slachtoffer en met de Canadese regering.

 • Alexander De Croo wil meer inzetten op versterking KMO’s in het Zuiden

  23 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo wil dat de Belgische Ontwikkelingssamenwerking de volgende jaren bijzondere aandacht geeft aan de ondersteuning van de lokale privé-sector in het Zuiden. Dat zei hij vandaag op een seminarie van de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO) over het investerings- en ondernemersklimaat in de Democratische Republiek Congo.

 • De Verenigde Naties in de kijker op zondag 26 oktober in Brussel!

  23 okt Nieuwsbericht

  Ter gelegenheid van de Dag van de Verenigde Naties, zal de Belgische Ontwikkelingssamenwerking zondag aanwezig zijn op de Grote Markt in Brussel. Dit evenement wordt georganiseerd door de Stad Brussel in samenwerking met het United Nations Regional Information Center (UNRIC) en het United Nations Global Compact (UNGC).

 • Didier Reynders tevreden met Sacharovprijs voor dokter Mukwege

  22 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden omdat de Congolese arts en mensenrechtenactivist Denis Mukwege de Sacharovprijs 2014 heeft gekregen. De Sacharovprijs is een erkenning van het Europese Parlement voor vrijheid van denken.

 • Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo feliciteert Dr Mukwege, winnaar van de Sakharov Prijs 2014

  22 okt Perscommuniqué

  De Congolese gynaecoloog Denis Mukwege is de winnaar van de Sakharov Prijs 2014 voor vrijheid van denken, een paar dagen na het ontvangen van de "Prix Solidariteit" van het Sint-Pieters-Ziekenhuis in Brussel.

 • Didier Reynders tevreden met positieve ontwikkelingen in vredesproces in Colombia

  22 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ontmoette in de Colombiaanse hoofdstad Bogota president Santos en de hoge commissaris voor de Vrede Sergio Jaramillo. Ze spraken over de vredesonderhandelingen en de post-conflict-vooruitzichten. De minister moedigde de Colombiaanse regering aan in haar streven naar een vredesovereenkomst met de revolutionaire krachten. Hij wenste de regering succes in de laatste fase van de vredesbesprekingen in Havana (Cuba).

 • Viering 50 jaar ngo's en Belgische Ontwikkelingssamenwerking

  21 okt Toespraak

  Toespraak van minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo ter gelegenheid van de viering 50 jaar ngo’s en Belgische Ontwikkelingssamenwerking (Egmontpaleis Brussel).

Naar alle nieuwsberichten


FacebookExterne link TwitterExterne linkFlickrExterne linkVimeoExterne link


Om op de hoogte te blijven van het Belgisch buitenlands beleid:

Schrijf u in op de mailinglist

Abonneer u op de RSS feed van deze site