Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

Registreer uw reis
Srebrenica 1995-2015
5 tips alvorens naar het buitenland te vertrekken
@yourservice | Expo van Buitenlandse Zaken


FLASH: Veiligheid van Belgen in het buitenland  

Gezien de recente anti-terroristische acties in België en de gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging ten aanzien van Belgische belangen. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers aangeraden de reisadviezenExterne link regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten worden verzocht om hun reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.beExterne link.


Nieuws rss

 • Didier Reynders over nederzettingen op Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem

  30 jul Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bezorgd om de recente beslissing van de Israëlische overheid om nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem uit te breiden. Zoals de woordvoerder van de hoge vertegenwoordiger van de EU benadrukt, doet deze beslissing vragen rijzen over de inzet van de Israëlische regering om een vredesakkoord met de Palestijnen te onderhandelen op basis van de tweestatenoplossing. Bovendien brengt de beslissing de kans om een vredesakkoord uit te voeren voort in gevaar.

 • BTC | Jaarverslag 2014

  29 jul Nieuwsbericht

  BTC legt de nadruk op performantie en op de bijdrage van de landenprogramma's aan de resultaten van de organisatie. Zo beschrijft een samenvattende fiche per land de bereikte resultaten volgens de prioriteiten van het samenwerkingsprogramma. Bovendien werd 53% van de uitgaven gerealiseerd in fragiele staten en bijna 50% in Centraal-Afrika.

 • Toiletten om aan slangen te ontsnappen

  29 jul Nieuwsbericht

  Met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking focust de Vrouwenunie van Ninh Thuan (kustprovincie in Centraal-/Zuid-Vietnam) op sanitaire voorzieningen. Dankzij microkredieten en de oprichting van een ‘sanitair fonds’ is het leven van talrijke families aanzienlijk verbeterd. Zo deden meer dan duizend families een beroep op vijftien teams die hun noden hadden bestudeerd, de nodige informatie verschaften en fondsen voorzagen om toiletten te bouwen.

 • @yourservice | Expo van Buitenlandse Zaken

  28 jul Nieuwsbericht

  Zoals elk jaar organiseert Buitenlandse Zaken ter gelegenheid van de nationale feestdag een tentoonstelling in het Egmontpaleis in Brussel. @yourservice is dit jaar het thema!

 • Young Professionals Program - inschrijven vóór 31 juli

  24 jul Nieuwsbericht

  Droom je van een loopbaan bij de Wereldbankgroep? Solliciteren voor het prestigieuze Young Professionals Program kan nog tot 31 juli 2015. Belgische kandidaturen zijn bijzonder welkom!

 • No impunity for perpetrators of MH17

  24 jul Verklaring

  Letter of Julie Bishop, Didier Reynders, Anifah Aman, Bert Koenders, Pavlo Klimkin - the Foreign Ministers of Australia, Belgium, Malaysia, the Netherlands and Ukraine.

 • Mevrouw Angèle neemt ‘de leiding’

  23 jul Nieuwsbericht

  Een investering van BIO, de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden, in een Congolese kredietbank en een grotere winkel voor een ondernemende vrouw uit Kinshasa hebben meer met elkaar gemeen dan je zou denken.

 • Onze stand op de nationale feestdag was een succes!

  22 jul Nieuwsbericht

  Bijna 400 000 mensen zijn zondag naar Brussel afgezakt om er de sfeer van de nationale feestdag op te snuiven. Naast de traditionele Te Deum kleurden parades, fanfares en natuurlijk ook het vuurwerk deze speciale dag. Vele overheidsdiensten hadden een stand voorzien met tal van leuke activiteiten. Ook de Belgische Ontwikkelingssamenwerking had een stand in de Regentschapsstraat. Via 8 interactieve spelletjes kwam het publiek meer te weten over ontwikkelingssamenwerking en de Noord-Zuidproblematiek.

Naar alle nieuwsberichten


Social media

FacebookTwitterVimeoPhoto gallery


Om op de hoogte te blijven van het Belgisch buitenlands beleid:

Schrijf u in op de mailinglist

Abonneer u op de RSS feed van deze site