Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

FLASH: Veiligheid van Belgen in het buitenland  

Gezien de recente anti-terroristische acties in België en de gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging ten aanzien van Belgische belangen. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers aangeraden de reisadviezenExterne link regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten die hun aanwezigheid nog niet gemeld hebben, worden verzocht dit te doen bij de betrokken Belgische diplomatieke post.


Nieuwe brochure 'België op het eerste gezicht'
DGE stelt zich voor
Belgisch Voorzitterschap van de Raad van Europa

Nieuws rss

 • Toespraak van minister Reynders op de Mensenrechtenraad in Genève

  02 mrt Toespraak

  Toespraak van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ter gelegenheid van de 28ste sessie van de Mensenrechtenraad in Genève.

 • Didier Reynders veroordeelt moord op Boris Nemtsov

  28 feb Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is geschokt door de moord op Boris Nemtsov in het hart van Moskou gisterennacht. Hij veroordeelt ze. Nemtsov was een voorvechter in de strijd tegen corruptie. Hij organiseerde ook vreedzame marsen tegen de oorlog in Oekraïne.

 • Didier Reynders vraagt aan Rusland vrijlating van Nadia Savchenko en andere Oekraïners

  27 feb Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is ongerust omdat de Oekraïense Nadia Savchenko al elf weken in hongerstaking is om tegen haar gevangenschap in Rusland te protesteren. De gezondheid van mevrouw Savchenko gaat snel achteruit. Zoals elke persoon uit een lidstaat van de Raad van Europa moet Nadia Savchenko kunnen een beroep doen op de garanties die door de relevante instrumenten van deze organisatie worden voorzien, vooral het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens. Ontvoering, onwettige overbrenging en onwettige gevangenneming van personen zijn onaanvaardbare praktijken.

 • Videowedstrijd “Ontwikkelingssamenwerking, dat gaat ook mij aan!”

  26 feb Nieuwsbericht

  In 2015 vieren we het Europees Jaar voor Ontwikkeling. In dat kader organiseren de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België en de FOD Kanselarij van de Eerste Minister een videowedstrijd over ontwikkelingssamenwerking voor de leerlingen van het 5e en 6e middelbaar.

 • Didier Reynders en Alexander De Croo in de DRC

  26 feb Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo hebben tijdens hun bezoek aan de Democratische Republiek Congo (DRC) een groot aantal vertegenwoordigers van de regering, de oppositie en de samenleving ontmoet. Van 21 tot 25 februari waren ze in de hoofdstad Kinshasa en in Goma in de provincie Noord-Kivu.

 • Graanteelten moeten duurzamer om wereld te voeden

  26 feb Nieuwsbericht

  De toekomst van graanteelten als maïs, rijst en tarwe ligt niet bij een verdere intensivering, maar wel bij een duurzame omslag die rekening houdt met de uitputting van de bodem, de grondstoffenschaarste en de klimaatverandering. Dat zegt de Wereldvoedselorganisatie (FAO). De komende 35 jaar moeten boeren de jaarlijkse productie van maïs, rijst en tarwe optrekken tot 3 miljard ton, 500 miljoen ton meer dan de recordoogst van 2013.

 • Millenniumdoel 2 (onderwijs): hoever staan we?

  23 feb Nieuwsbericht

  In onze reeks ‘Millenniumdoelen’ deze maand Millenniumdoel 2: lager onderwijs toegankelijk maken voor iedereen.

 • Gegevens verzamelen via mobiele telefoons: een primeur voor de projecten in DR Congo

  23 feb Nieuwsbericht

  Tijdens het laatste kwartaal van 2014 heeft BTC in Congo een nieuwe manier van gegevens verzamelen uitgetest. Voor het eerst werd daar mobiele technologie ingezet om een enquête uit te voeren bij 700 gezinnen in 35 dorpen van de provincie Oost-Kasai.

Naar alle nieuwsberichten


FacebookExterne link TwitterExterne linkFlickrExterne linkVimeoExterne link


Om op de hoogte te blijven van het Belgisch buitenlands beleid:

Schrijf u in op de mailinglist

Abonneer u op de RSS feed van deze site