Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

FLASH: Veiligheid van Belgen in het buitenland  

Gezien de recente gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten, die al dan niet tijdelijk verblijven in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika, gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers in de regio aangeraden de reisadviezen regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten die hun aanwezigheid nog niet gemeld hebben, wordt verzocht dit te doen bij de betrokken Belgische diplomatieke post (zie reisadviesExterne link).


selectieprocedure voor de buitenlandse carrière
Diplomatiek examen: België werft aan!
Belgische economische zending naar Peru
UN day 2014
Belgen in het buitenland

Nieuws rss

 • RECRUTERING : Werken op Buitenlandse Zaken, in de buitenlandse carrière

  24 okt Nieuwsbericht

  Vanaf vandaag (24 oktober) kunt u zich via #Selor inschrijven voor de selectieprocedure voor de buitenlandse carrière (vroeger het diplomatieke examen).

 • "De VN meer dan ooit nodig"

  24 okt Verklaring

  Dag van de Verenigde Naties, 24 oktober 2014 Sinds 1947 wordt de Dag van de Verenigde Naties georganiseerd die de inwerkingtreding van het Handvest van de Verenigde Naties in 1945 herdenkt. Met dit handvest werd de internationale organisatie opgericht. België was één van de eerste landen die het handvest ondertekenden. Ons land blijft een grote voorstander van de principes van het multilateralisme.

 • Ontdek de resultaten van het Europese beleid van België in het DGE Jaarrapport 2013!

  24 okt Nieuwsbericht

  Het Jaarrapport over de werkzaamheden van de EU van de Directie-Generaal Europese Zaken & Coördinatie (DGE), ingediend in april 2014 bij het federale Parlement, is nu online en in gedrukte versie beschikbaar.

 • Verenigde Naties op de Grote Markt

  24 okt Nieuwsbericht

  Nu zondag 26 oktober tussen 11 en 17 uur vindt op de Brusselse Grote Markt de Dag van de Verenigde Naties plaats.

 • Didier Reynders veroordeelt aanslag in Jeruzalem en betuigt medeleven

  23 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt de aanslag van gisteren in Jeruzalem die het leven kostte aan een baby van een paar maanden oud en die verschillende gewonden maakte. De minister betuigt zijn medeleven aan de familie van het kind en wenst de gewonden een spoedig herstel.

 • Didier Reynders veroordeelt aanslag in Ottawa en betuigt medeleven

  23 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders verafschuwt de terreurdaad gisteren in Ottawa die het leven kostte aan een Canadese soldaat. Hij betuigt zijn medeleven met de familieleden en vrienden van het slachtoffer en met de Canadese regering.

 • Alexander De Croo wil meer inzetten op versterking KMO’s in het Zuiden

  23 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo wil dat de Belgische Ontwikkelingssamenwerking de volgende jaren bijzondere aandacht geeft aan de ondersteuning van de lokale privé-sector in het Zuiden. Dat zei hij vandaag op een seminarie van de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO) over het investerings- en ondernemersklimaat in de Democratische Republiek Congo.

 • Didier Reynders tevreden met Sacharovprijs voor dokter Mukwege

  22 okt Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden omdat de Congolese arts en mensenrechtenactivist Denis Mukwege de Sacharovprijs 2014 heeft gekregen. De Sacharovprijs is een erkenning van het Europese Parlement voor vrijheid van denken.

Naar alle nieuwsberichten


FacebookExterne link TwitterExterne linkFlickrExterne linkVimeoExterne link


Om op de hoogte te blijven van het Belgisch buitenlands beleid:

Schrijf u in op de mailinglist

Abonneer u op de RSS feed van deze site