Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

Europese Unie, een kinderspel…
Stagiair(e) grafisch ontwerper gezocht
Registreer uw reis
@yourservice | Expo van Buitenlandse Zaken


FLASH: Veiligheid van Belgen in het buitenland  

Gezien de recente anti-terroristische acties in België en de gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging ten aanzien van Belgische belangen. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers aangeraden de reisadviezenExterne link regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten worden verzocht om hun reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.beExterne link.


Nieuws rss

 • Verklaring van de internationale gezanten voor het gebied van de Grote Meren over de situatie in Burundi

  31 aug Perscommuniqué

  Très préoccupé par la détérioration du contexte politique, économique et sécuritaire au Burundi, le Groupe des Envoyés spéciaux pour la région des Grands Lacs a appelé, lors de sa rencontre qui s'est tenue aujourd'hui à Genève, à la reprise immédiate d'un dialogue inclusif au Burundi y compris avec la participation de ceux qui n'ont pas pris part aux élections récentes dans ce pays.

 • Didier Reynders tevreden met de resultaten van het onderhoud tussen de premiers van Servië en Kosovo

  27 aug Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de resultaten van het onderhoud tussen de Servische premier Aleksandar Vučić en de Kosovaarse premier Isa Mustafa. Dit onderhoud had op 25 augustus plaats in Brussel en werd door de Europese Unie gefaciliteerd. De minister feliciteert beide premiers met dit resultaat.

 • Autoloze zondag op 20 september 2015

  26 aug Nieuwsbericht

  Dit jaar organiseert de stad Brussel de autoloze zondag op 20 september. Ook de leden van de Diplomatieke Gemeenschap die in Brussel verblijven, respecteren het principe van de autoloze zondag. Slechts in uitzonderlijke omstandigheden en om louter professionele redenen kunnen zij zich in de hoofdstad verplaatsen.

 • Didier Vanderhasselt nieuwe woordvoerder Buitenlandse Zaken, José de Pierpont adjunct-woordvoerder

  26 aug Perscommuniqué

  Didier Vanderhasselt is de nieuwe woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Hij volgt Hendrik Van de Velde op, die voortaan ons land vertegenwoordigt als ambassadeur in Amman (Jordanië).

 • Europese Unie, een kinderspel…

  26 aug Nieuwsbericht

  Vakantie voorbij? Hoe je beter voor te bereiden op het nieuwe schooljaar dan op een speelse manier je kennis van de EU te testen? Speel dus De Europese Unie op de kaart gezet! Wanneer kwam Kroatië bij de Europese Unie? Waar ligt Spanje? Welk land heeft een blauw-wit-rode vlag? Wat is de hoofdstad van Polen? Is Turkije kandidaat-lidstaat van de Europese Unie? Je vindt het allemaal op www.euopdekaartgezet.be!

 • MDG 8: Een wereldpartnerschap voor ontwikkeling creëren

  24 aug Nieuwsbericht

  In onze reeks ‘Millenniumdoelen’ deze maand Millenniumdoel 8: een wereldpartnerschap voor ontwikkeling creëren. En wat zijn de conclusies na 15 jaar Millenniumdoelen? Hoe zullen de nieuwe ontwikkelingsdoelen eruit zien?

 • Didier Reynders tevreden met vrijlating van zes politieke gevangenen in Belarus

  24 aug Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de vrijlating van zes politieke gevangenen, onder wie voormalig presidentskandidaat Mykalai Statkevich, in Belarus. De minister hoopt dat deze positieve evolutie zich zal voortzetten en dat ze de relaties tussen de Europese Unie en Belarus zal verbeteren.

 • Internationale Dag van de Humanitaire Hulp

  19 aug Nieuwsbericht

  Meer dan ooit zijn miljoenen mensen het slachtoffer van gewapende conflicten en geweld. Velen slaan op de vlucht en zoeken hun heil in veiliger streken in eigen land of in de omringende landen. Ook natuurrampen zoals cyclonen, stormen en overstromingen veroorzaken veel leed.

Naar alle nieuwsberichten


Social media

FacebookTwitterVimeoPhoto gallery


Om op de hoogte te blijven van het Belgisch buitenlands beleid:

Schrijf u in op de mailinglist

Abonneer u op de RSS feed van deze site