Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

Ontdek onze tentoonstelling Text-île
Nieuwe brochure over België
5 tips alvorens naar het buitenland te vertrekken

Nieuws rss

 • Didier Reynders tevreden met verkiezing Fouad Massoum als president van Republiek Irak

  26 jul Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is net als EU hoge vertegenwoordigster Catherine Ashton tevreden met de verkiezing van Fouad Massoum als president van de Republiek Irak. Na de verkiezing van Salim Al-Juburi als voorzitter van de raad van afgevaardigden is dit een extra stap in de vorming van een nieuwe regering.

 • Eén Belg op verdwenen vliegtuig tussen Ouagadougou en Algiers

  24 jul Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders laat weten dat er één landgenoot zat op het vliegtuig van Air Algerije dat vandaag tussen Ouagadougou (Burkina Faso) en Algiers (Algerije) is verdwenen.

 • Innovatie in de bananenteelt in Tanzania

  24 jul Nieuwsbericht

  Zo'n 80% van de Tanzaniaanse bevolking haalt zijn inkomen uit de landbouw. In het noordwesten van het land, in de buurt van het Victoriameer, vormen bananen het voornaamste basisgewas. Maar het overgrote deel van de productie gaat op in overlevingslandbouw en wordt niet verhandeld. Door nieuwe bananensoorten te introduceren en door opleidingen technisch beheer en marketing te geven, wil het bananenteeltproject het inkomen van de bananenboeren in de streek verhogen. Na vier jaar zijn de eerste resultaten tastbaar: dubbel zo grote trossen bananen en boeren die hun overschotten verkopen in andere streken in Tanzania en zelfs in het buitenland.

 • Didier Reynders blij met aanstelling Said Djinnit als VN speciaal gezant Grote Meren

  22 jul Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is blij dat VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon Said Djinnit als speciaal gezant van het Grote Merengebied in Afrika heeft aangesteld. Said Djinnit werkte al bij de Afrikaanse Unie, als speciaal vertegenwoordiger van de secretaris-generaal en als hoofd van het VN-Bureau voor West-Afrika. De minister wenst hem veel succes en is ervan overtuigd dat zijn ervaring hem goed van pas zal komen. Said Djinnit kan op de steun van België rekenen.

 • Zesde Belgisch slachtoffer bij vliegtuigcrash in Oekraïne

  18 jul Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders laat weten dat bij de crash van het vliegtuig van Malaysian Airlines gisteren in Oekräine helaas een zesde Belgisch slachtoffer is gevallen

 • Vliegtuigcrash Oekraïne: noodnummer van Buitenlandse Zaken zal om 15u gesloten worden

  18 jul Perscommuniqué

  Het noodnummer van Buitenlandse Zaken zal om 15u gesloten worden. Burgers die nog vragen hebben, kunnen terecht op het algemeen nummer 02/501.81.11 waar zij naar de juiste dienst zullen worden doorverwezen.

 • Oproep aan alle staten om nauwer samen te werken met het Internationaal Strafhof

  18 jul Verklaring

  - Strijd tegen straffeloosheid als steun aan de slachtoffers van gruweldaden - Strafrechtspleging voor duurzame vrede – actieve steun aan het ICC

 • Didier Reynders bezorgd om Israëlisch grondoffensief in Gaza

  18 jul Perscommuniqué

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders betreurt de escalatie van de spanning in Gaza. Hij steunt het recht van Israël om zijn bevolking te verdedigen, maar hij vraagt de grootst mogelijke terughoudendheid en maximale bescherming van burgers in dit grondoffensief waarover de Israëlische regering heeft beslist. Hij hoopt dat het offensief beperkt en van korte duur zal zijn

Naar alle nieuwsberichten

FacebookExterne link TwitterExterne linkFlickrExterne linkVimeoExterne link


Om op de hoogte te blijven van het Belgisch buitenlands beleid:

Schrijf u in op de mailinglist

Abonneer u op de RSS feed van deze site