Newsroom

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
20 jan
Nieuwsbericht

De banaan is de populairste vrucht ter wereld. Ze wordt gekweekt in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Maar België (u leest het goed) herbergt de grootse collectie bananen ter wereld: in het Laboratorium voor Tropische Plantenteelt van de KU Leuven. Op 23 januari 2017 viert ons land de 30ste verjaardag van de bananengenenbank. Die helpt onderzoekers en boeren wereldwijd om meer inzicht te krijgen in de bananenteelt.

20 jan
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders feliciteert Adama Barrow, die gisteren de eed aflegde als president van Gambia. Deze eedaflegging bevestigt het respect voor het resultaat van de presidentsverkiezingen van 1 december en de keuze van het Gambiaanse volk.

18 jan
Nieuwsbericht

België staat op de 9de plaats binnen de groep van de 10 grootste donors van het Central Emergency Response Fund (CERF). Het CERF is het flexibele fonds voor humanitaire hulp van de Verenigde Naties. 

16 jan
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo trekt 3 miljoen euro uit voor de opvang van Zuid-Soedanese vluchtelingen in de Democratische Republiek Congo en Oeganda. De Belgische Ontwikkelingssamenwerking zal een tweejarig programma steunen van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR). Ons land onderstaande trok in 2016 in totaal 21,4 miljoen euro uit voor het  humanitair werk van de VN-vluchtelingenorganisatie.

05 jan
Nieuwsbericht

Op 25 januari organiseert de Adviesdraad Gender en Ontwikkeling (ARGO) een seminarie rond duurzame ontwikkeling en maatschappelijk empowerment van vrouwen. Gendergelijkheid en empowerment van vrouwen en meisjes zijn immers van primordiaal belang voor de uitvoering van de Agenda 2030. 

03 jan
Nieuwsbericht

De Verenigde Naties hebben 2017 uitgeroepen tot “Internationaal Jaar voor Duurzaam Toerisme voor Ontwikkeling”. Wat houdt duurzaam reizen precies in? 

02 jan
Perscommuniqué

Op 31 december werd tussen verschillende Congolese partijen een compromis bereikt. Dat volgt op een dialoog die mogelijk werd gemaakt door de Congolese Nationale Bisschoppelijke Conferentie (CENCO). Vicepremier en Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de aankondiging van het bereikte compromis dat werd mogelijk gemaakt door Congolese actoren. Hij feliciteert de CENCO voor zijn engagement. De tekst is een belangrijke stap naar een korte en inclusieve transitie.

24 dec
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de VN-Veiligheidsraad gisteren de resolutie 2334 over het Israëlisch-Palestijnse conflict heeft goedgekeurd.