Newsroom

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
27 feb
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders feliciteert het Egmont Instituut met zijn 24ste plaats in het klassement van beste denktanks in Europa van de universiteit van Pennsylvania. Dit Belgische onderzoeksinstituut voert interdisciplinair onderzoek uit, vooral op het vlak van internationale betrekkingen.

 

27 feb
Perscommuniqué

België treedt toe tot de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI). Dat is een wereldwijde alliantie die de strijd tegen dodelijke infectieziektes de volgende jaren wil opvoeren. De Belg Peter Piot, directeur van de London School of Hygiene & Tropical Medicine is één van de stuwende krachten achter het initiatief. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo maakt dit jaar een half miljoen euro vrij voor het nieuwe fonds.

23 feb
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de inwerkingtreding van het handelsfaciliteringsakkoord van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). De uitvoering van dit akkoord zal douaneprocedures wereldwijd vereenvoudigen en versnellen.

23 feb
Nieuwsbericht

Op 25 februari zendt Canvas een reportage uit over de webdocumentaire Beni Files, een productie van Filmhuis Het Peloton. In de streek Beni (Democratische Republiek Congo) getuigen overlevenden over hun vermoorde nabestaanden. Elk slachtoffer heeft een naam en een eigen verhaal. 

22 feb
Perscommuniqué

De registratiewebsite travellersonline.diplomatie.be is vandaag in een nieuw kleedje gestoken, met een nieuw logo, een nieuwe grafische stijl en nieuwe gebruiksmogelijkheden. Travellers Online is de site waarop Belgen makkelijk en gratis aan Buitenlandse Zaken kunnen laten weten dat ze op reis vertrekken. 

21 feb
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ontving vandaag zijn nieuwe Ethiopische collega Workeneh Gebeyehu. De ministers bespraken de bilaterale relaties, die heel intens zijn op het gebied van handel, toerisme en universitaire en multilaterale samenwerking. Gezien de recente veiligheidsincidenten in Ethiopië werd ingegaan op het belang van vrede en politieke dialoog, onder meer om stabiele investeringen te garanderen.

21 feb
Perscommuniqué

Het Belgisch ontwikkelingsagentschap en de Universiteit Antwerpen sluiten een samenwerkingsakkoord om de mensenrechten nog beter in de Belgische ontwikkelingsprojecten te verankeren. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo is bijzonder tevreden met de samenwerking. “Zonder respect voor de mensenrechten is duurzame inclusieve economische groei niet mogelijk.”

20 feb
Perscommuniqué

Op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft de koning de aanwijzing goedgekeurd van 24 nieuwe hoofden van Belgische diplomatieke posten in het buitenland. De aanwijzingen voor de bilaterale posten zijn alleen definitief zodra de betrokken gastlanden hun goedkeuring geven. De nieuwe posthoofden zullen in de zomerperiode aantreden.