Newsroom

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
09 dec
Perscommuniqué

Vandaag 68 jaar geleden werd het Verdrag over de Voorkoming en de Bestraffing van Genocide aangenomen. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders brengt hulde aan de slachtoffers van genocide op deze Internationale Dag voor de herdenking en de waardigheid van de slachtoffers.

09 dec
Perscommuniqué

9 december is de Internationale Dag tegen Corruptie. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat ons land is toegetreden tot de ‘UNCAC Coalition Transparency Pledge’, waarbij staten zich politiek engageren in de internationale strijd tegen corruptie. Minister Reynders is ook tevreden met het goede verloop van de huidige evaluatie, door de Verenigde Naties, van het Belgische engagement bij de VN-Conventie tegen Corruptie (UNCAC).

09 dec
Nieuwsbericht

De EU beschikt over verschillende instrumenten ter uitvoering van haar buitenlandse beleid. Het Gemeenschappelijk Veiligheids- en Defensiebeleid (GVDB) is er één van. Sinds 2003 werden er in dat kader wereldwijd civiele crisisbeheersmissies (CCM) ontplooid in diverse onstabiele of crisisregio’s. De Generieke Vorming Civiel Crisisbeheer is een training van twee weken die een algemene inleiding en voorbereiding biedt voor mogelijke ontplooiing in een CCM-missie van de EU, UN, OVSE. De cursus is een voorwaarde voor elke civiele expert die wenst te kandideren voor een detachering in een missie. Deze integrale training wordt twee keer per jaar georganiseerd door de FOD Buitenlandse Zaken en het Egmont Instituut, met steun van de Belgische Federale Politie en de FOD Justitie en voldoet aan de EU-trainingsnormen. De volgende training zal plaatsvinden van 20 tot 31 maart 2017 in Brussel.

08 dec
Toespraak

OVSE Ministeriële Raad: toespraak van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, 8 december 2016.

07 dec
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo ontving vandaag Elwyn Grainger-Jones, uitvoerend directeur van de Adviesgroep Internationaal Landbouwonderzoek (Consultative Group on International Agricultural Research - CGIAR) sinds oktober 2016. CGIAR is een belangrijke multilaterale partner van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. Tijdens de ontmoeting werd een kaderovereenkomst ondertekend voor de samenwerking voor de komende jaren. In 2016 heeft de Belgische Ontwikkelingssamenwerking 4 miljoen euro bijgedragen aan CGIAR.

06 dec
Nieuwsbericht

Professor Theodore Trefon - verbonden aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika - bracht onlangs een nieuw boek uit over de Democratische Republiek Congo. 'Congo’s Environmental Paradox: Potential and Predation in a Land of Plenty' geeft een unieke kijk op de wisselwerking tussen de bosbouw, de minerale sector, de landbouw, de watersector, de oliesector en het beheer ervan in DR Congo onder het bewind van president Joseph Kabila.

02 dec
Perscommuniqué

Een omvangrijke Belgische economische missie, geleid door HKH prinses Astrid, die ZM koning Filip vertegenwoordigt, gaat van 3 tot 11 december 2016 naar Texas.

02 dec
Perscommuniqué

The Slovak and Belgian Deputy Prime Ministers, Peter Pellegrini and Alexander De Croo, have met yesterday in Brussels to discuss the role of digital solutions for international development and to exchange views on the domestic digital actions plans of both the Slovak and Belgian governments. They both emphasized the importance of a European digital single market to make Europe a digital world leader. Deputy Prime Ministers Pellegrini and De Croo met in the margins of a High Level Event on Digitalisation for Development they co-organized on behalf of the Slovak EU Presidency and the Government of Belgium.