Ontwikkelingssamenwerking

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
30 jun
Perscommuniqué

Vice-eersteminister en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo ontmoette gisteren 29 juni de Adviesraad Gender en Ontwikkeling (ARGO), die in juli 2014 van start ging. Het orgaan heeft als taak de minister te adviseren en zijn genderbeleid in de Belgische Ontwikkelingssamenwerking te helpen vormgeven.

24 jun
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo ontving vandaag Michel Sidibé, Executive Director van UNAIDS. Deze organisatie is een belangrijke multilaterale partner van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. Tijdens de ontmoeting werd een kaderovereenkomst voor de samenwerking tijdens de komende vier jaar ondertekend. Voor 2016 heeft minister De Croo een core-bijdrage aan UNAIDS beslist van 4 miljoen euro.

23 jun
Nieuwsbericht

Op zaterdag 25 juni vindt in het Domaine provincial du Bois des Rêves de 23e editie van het festival Nuit africaine plaats, het enige festival in de Federatie Wallonië-Brussel dat in het teken staat van Afrikaanse cultuur en muziek. Ieder jaar opnieuw verwelkomt het Afrikaans dorp zo’n 5.000 bezoekers, waaronder steeds meer kinderen en jongeren. Tijdens het festival worden verschillende prijzen uitgereikt, waaronder de Prijs voor Ontwikkelingssamenwerking. Thema dit jaar: voedselzekerheid! 

23 jun
Nieuwsbericht

Op donderdag 9 juni organiseerde EDUCAID.be in de lokalen van de organisatie APEFE een seminarie naar aanleiding van de nieuwe publicatie “Vers une meilleure adéquation formation emploi : neuf facteurs de succès”. De ervaring van de leden is het vertrekpunt voor de formulering van negen succesfactoren die bepalend zijn voor de uitbouw en de continuïteit van onderwijsprojecten en projecten voor technische en beroepsopleiding (EFTP). Het seminarie bestond uit een theoretische toelichting bij elk van de negen stelregels, telkens aangevuld met een case study die de activiteiten van de partners van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking belicht. De publicatie was bedoeld als verkenning van de inzetbaarheid van jongeren op de arbeidsmarkt in ontwikkelingslanden.

22 jun
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag in de Nigerese hoofdstad Niamey een nieuw samenwerkingsakkoord met Niger ondertekend. Niger is volgens de Human Development Index van de Verenigde Naties het minst ontwikkelde land ter wereld. 

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking