Ontwikkelingssamenwerking

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
24 aug
Nieuwsbericht

Ter gelegenheid van Wereldvoedseldag op 16 oktober 2016 organiseert de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties die door België wordt gesteund, een internationale poster- en videowedstrijd met als thema: “Climate is changing. Food and agriculture must too.” (het klimaat verandert, voedsel en landbouw veranderen mee!).

23 aug
Perscommuniqué

Onder impuls van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft België besloten om ruim 9 miljoen euro aan humanitaire hulp uit te trekken voor het Tsjaadmeerbekken.

19 aug
Nieuwsbericht

Sinds 2008 vindt de Internationale Dag van de Humanitaire Hulp plaats op 19 augustus, de dag waarop 22 medewerkers van de Verenigde Naties in 2003 omkwamen door een bomaanslag op het gebouw van de VN in de Iraakse hoofdstad Bagdad. De Internationale Dag van de Humanitaire Hulp wil humanitaire medewerkers wereldwijd erkennen en huldigen. Ze wagen namelijk hun leven door noodzakelijke bijstand en hulp te verlenen aan de meest kwetsbare bevolkingsgroepen die getroffen werden door gewapende conflicten of natuurrampen.

12 aug
Perscommuniqué

België heeft onder impuls van de vicepremiers Alexander De Croo en Didier Reynders besloten om 13,5 miljoen euro humanitaire hulp vrij te maken voor levensnoodzakelijke steun aan kwetsbare groepen in Irak, ook aan ontheemden en Syrische vluchtelingen.

03 aug
Nieuwsbericht

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) in actie, dat was het thema van de Europese Ontwikkelingsdagen (EOD) die midden juni in Brussel plaatsvonden. Een van de deelnemers was de Belg Ruben Bäumer (25). Als Young Leader kon hij er samen met 15 andere Young Leaders debatteren met wereldleiders, en ideeën en ervaringen uitwisselen over internationale samenwerking. 

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking