Ontwikkelingssamenwerking

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
27 Mar
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft deze middag samengezeten met de humanitaire ngo’s. Naast de leden van het Consortium 12-12 namen ook vertegenwoordigers van het Rode Kruis deel aan het overleg. Ze bespraken de aanpak van de humanitaire crisis in Somalië, Nigeria en Zuid-Soedan, vier landen waar een hongersnood dreigt. De minister heeft toegezegd zo snel mogelijk een eerste schijf humanitaire hulp vrij te maken in het kader van het verdubbelen van de middelen van Hongersnood 12-12. De humanitaire organisaties drongen bij minister De Croo ook aan op een tussenkomst bij VN-secretaris-generaal Guterres over de veiligheid van humanitaire hulpverleners en humanitaire toegang tot de noodgebieden.

25 Mar
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, bevoegd voor humanitaire noodhulp, laat weten dat de federale regering de bijdragen die mensen doen aan de campagne ‘Hongersnood 12-12’ verdubbelt. Minister De Croo plant ook internationale demarches. Hij gaat met de Verenigde Naties bekijken hoe ook de structurele oorzaken beter kunnen worden aangepakt. “We kunnen niet wegkijken als kinderen de hongerdood sterven.”

24 Mar
Nieuwsbericht

De Wereldbank organiseert een intensieve opleiding van 3 jaar voor talentvolle jongeren met een passie voor internationale ontwikkeling. Doel: je talent inzetten om de dringende problemen aan te pakken waar de wereld mee te maken heeft. De opleiding is een betaalde job. Belgische jongeren worden aangemoedigd hun kans te wagen.

24 Mar
Nieuwsbericht

De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne van het Trade for Development Centre die als doel heeft om Belgen te sensibiliseren rond fair trade. Dit jaar vindt de campagne plaats van 4 tot 14 oktober 2017. Promoot fair trade en win 4000 euro voor jouw activiteit!

21 Mar
Nieuwsbericht

Elk jaar sterven ongeveer 842.000 mensen als gevolg van vervuild water, gebrek aan sanitaire voorzieningen en een slechte hygiëne. Ruim 663 miljoen mensen hebben geen toegang tot drinkbaar water en meer dan 80% van het afvalwater komt ongezuiverd terecht in de natuur. Dat zorgt voor heel wat schade aan milieu en bodem. Jammer genoeg geven deze cijfers slechts een fractie weer van de enorme problematiek rond gebruik en beschikbaarheid van water op onze planeet.

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking