Ontwikkelingssamenwerking

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
22 jul
Nieuwsbericht

De toenemende vraag naar zwarte chocolade van 70% cacao op de Europese markt is een buitenkans voor Peru: een klein aantal producenten kweekt er namelijk cacaobonen van hoge kwaliteit. Daarom heeft het Trade for Development, een initiatief van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, beslist om een aantal cacao-coöperaties te ondersteunen om de kwaliteit van de productie te verbeteren. De doelstelling is om van Peru dé cacaoleverancier van topkwaliteit te maken.

14 jul
Perscommuniqué

De Kamer van Volksvertegenwoordigers stemt vanmiddag over het wetsontwerp van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo voor de hervorming van de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO). Minister De Croo wil BIO openstellen voor privékapitaal zodat het nog meer kan investeren in de ontwikkeling van een sterke lokale economie in ontwikkelingslanden. De hervorming kadert in de aanpak van minister De Croo om de privésector sterker te betrekken bij het internationaal ontwikkelingsbeleid.

14 jul
Nieuwsbericht

Het UNICEF-rapport The State of the word’s children 2016 “A fair chance for every child” hangt een somber beeld op van de toekomst die de meest kansarme kinderen tegen 2030 te wachten staat. 2030 is immers het streefjaar voor de verwezenlijking van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). Dat is althans het geval zolang regeringen, donoren, bedrijven en internationale organisaties niet méér inspanningen leveren om aan de behoeften van kinderen te voldoen. Toch is het rapport niet over de hele lijn negatief. Het is immers mogelijk de SDG’s te halen als het probleem van de strijd tegen ongelijkheid degelijk wordt aangepakt! 

12 jul
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo zijn bezorgd over het oplaaiende geweld in Juba, Zuid-Soedan, sinds 7 juli. Ze roepen alle betrokkenen op om dringend een einde aan de gevechten te maken. Ze vragen aan de partijen om het vredesakkoord van augustus 2015 volledig en onmiddellijk uit te voeren. België volgt de situatie ter plaatse in nauw overleg met andere landen en organisaties, waaronder de Europese Unie en de Verenigde Naties. België onderschrijft de verklaringen die gisteren door de VN-Veiligheidsraad en de secretaris-generaal van de VN werden afgelegd.

01 jul
Nieuwsbericht

Het Belgisch Ontwikkelingsagentschap (BTC) heeft zijn jaarverslag 2015 gepubliceerd.

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking