Ontwikkelingssamenwerking

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
18 jan
Nieuwsbericht

België staat op de 9de plaats binnen de groep van de 10 grootste donors van het Central Emergency Response Fund (CERF). Het CERF is het flexibele fonds voor humanitaire hulp van de Verenigde Naties. 

16 jan
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo trekt 3 miljoen euro uit voor de opvang van Zuid-Soedanese vluchtelingen in de Democratische Republiek Congo en Oeganda. De Belgische Ontwikkelingssamenwerking zal een tweejarig programma steunen van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR). Ons land onderstaande trok in 2016 in totaal 21,4 miljoen euro uit voor het  humanitair werk van de VN-vluchtelingenorganisatie.

05 jan
Nieuwsbericht

Op 25 januari organiseert de Adviesdraad Gender en Ontwikkeling (ARGO) een seminarie rond duurzame ontwikkeling en maatschappelijk empowerment van vrouwen. Gendergelijkheid en empowerment van vrouwen en meisjes zijn immers van primordiaal belang voor de uitvoering van de Agenda 2030. 

03 jan
Nieuwsbericht

De Verenigde Naties hebben 2017 uitgeroepen tot “Internationaal Jaar voor Duurzaam Toerisme voor Ontwikkeling”. Wat houdt duurzaam reizen precies in? 

23 dec
Nieuwsbericht

De voormalige eerste minister van Portugal, António Guterres legde gisteren de eed af als de negende Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties. Hij volgt Ban Ki-moon op, wiens termijn eind december 2016 afloopt.

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking