Ontwikkelingssamenwerking

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
24 okt
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo trekt 4 miljoen euro extra humanitaire hulp uit voor de opvang van Syrische oorlogsvluchtelingen in Jordanië. Dat heeft hij vandaag bekend gemaakt tijdens een humanitair werkbezoek aan Jordanië. Vicepremier De Croo bezocht er samen met H.M. Koningin Mathilde een vluchtelingenkamp en een UNICEF-project dat inzet op onderwijs voor de meest kwetsbare vluchtelingenkinderen.

20 okt
Nieuwsbericht

Ongelijke kansen voor vrouwen kost Sub-Sahara-Afrika gemiddeld 95 miljard dollar per jaar of 6% van het bruto binnenlands product. Dat meldt het VN-Ontwikkelingsprogramma (UNDP) in haar African Human Development Report 2016. Waar een man 1 dollar verdient door handel, productie of diensten, krijgt een vrouw amper 70 cent. Slechts 7-30% van de bedrijven worden door een vrouw geleid.

19 okt
Nieuwsbericht

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen, gesteund door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, ontving in september ongeveer 250 internationale experts en specialisten uit de gezondheidssector. Het ITG organiseerde het '8th International Symposium on Filoviruses & 58th ITM colloquium - Ebola: 40 years after Yambuku' waar de geboekte vooruitgang in de strijd tegen het Ebolavirus werd besproken. 

18 okt
Perscommuniqué

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen samen uitdragen en waarmaken. Dat is de ambitie van de meer dan 80 Belgische bedrijven, middenveldorganisaties en vertegenwoordigers van de publieke sector die vandaag in Brussel het Belgisch SDG Charter voor Internationale Ontwikkeling ondertekenen. Het Belgisch SDG Charter komt er onder impuls van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo. Hij wil de brug slaan tussen internationale ontwikkeling, de privésector en het maatschappelijk middenveld. Duurzaamheidsorganisatie The Shift begeleidt het proces.

17 okt
Nieuwsbericht

Habitat III is de derde VN-conferentie rond huisvesting en duurzame stadsontwikkeling.  Twintig jaar na de Habitat II conferentie in Istanbul, staat Habitat III stil bij de problematiek van de steden, en dat tegen de achtergrond van nieuwe uitdagingen op het vlak van verstedelijking.  De Habitat III conferentie vindt tussen 17 en 20 oktober 2016 plaats in Quito (Ecuador). Centraal thema: 'Duurzame stadsontwikkeling, de toekomst voor stadsplanning?'

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking