Ontwikkelingssamenwerking

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
23 feb
Nieuwsbericht

Op 25 februari zendt Canvas een reportage uit over de webdocumentaire Beni Files, een productie van Filmhuis Het Peloton. In de streek Beni (Democratische Republiek Congo) getuigen overlevenden over hun vermoorde nabestaanden. Elk slachtoffer heeft een naam en een eigen verhaal. 

21 feb
Perscommuniqué

Het Belgisch ontwikkelingsagentschap en de Universiteit Antwerpen sluiten een samenwerkingsakkoord om de mensenrechten nog beter in de Belgische ontwikkelingsprojecten te verankeren. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo is bijzonder tevreden met de samenwerking. “Zonder respect voor de mensenrechten is duurzame inclusieve economische groei niet mogelijk.”

13 feb
Nieuwsbericht

Op zoek naar het ideale valentijnscadeau? Wat dacht je van een juweel uit eerlijk goud?

09 feb
Nieuwsbericht

In haar 'World Development Report 2017' spitst de Wereldbank zich toe op ‘governance and law’. Waarom werken sommige beleidsvormen en andere niet? Het rapport biedt pistes aan om het bestuur te verbeteren. De Wereldbank is een essentiële partner van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. 

09 feb
Perscommuniqué

België organiseert op donderdag 2 maart in Brussel de internationale conferentie ‘She Decides’. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo zal de internationale conferentie voorzitten. Nederland, Zweden en Denemarken zijn co-organisator. Minister De Croo zegt namens België ook 10 miljoen euro toe aan het Global Fundraising Initiative ‘She Decides’ dat inzet op rechten van meisjes en vrouwen, en in het bijzonder op hun seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.

 

Logo van de Belgische ontwikkelingssamenwerking