Zambia

kaart Zambia

 

 
Laatste update

Algemene verkiezingen (presidentieel en legislatief) hebben plaatsgevonden op donderdag 11 augustus 2016.

De resultaten zijn officieel bekendgemaakt, maar worden momenteel nog betwist door de oppositie via juridische weg.


Het is aan te raden zich op regelmatige basis te informeren over de actuele ontwikkelingen via de lokale pers en dit reisadvies. Vermijd politieke bijeenkomsten of manifestaties en wees voortdurend waakzaam.

Belgen, die een reis plannen in Zambia of zich ter plaatse bevinden, worden verzocht hun aanwezigheid online via www.travellersonline.diplomatie.be of via het e-mailadres van de ambassade (daressalaam@diplobel.fed.be) te melden, indien dit nog niet is gebeurd.

 

 

 

Description

Sécurité générale

Algemene veiligheid

Reizen naar Zambia zijn mogelijk. De grensgebieden met de volgende landen moeten evenwel worden vermeden:

  • Democratische Republiek Congo :Northern Province, Lupala Province en,in Copperbelt, een zone van 10 km langs de grens.
  • Namibië: de grens met de strook van Caprivi, wegens aanwezigheid van gewapende bendes.
  • Angola: de Noordwestelijke en Westelijke provincies.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 
Criminaliteit

In vele landen van Sub-Sahara Afrika zijn reizigers en toeristen traditioneel het doelwit van dieven en oplichters, zo ook in Zambia. Aan dat soort criminaliteit kunnen soms ook officiële gezagsdragers mee doen. Brutale geweldpleging komt slechts zelden voor. Het motief van elke criminele actie is uiteraard het slachtoffer zijn geld en kostbaarheden afhandig maken. Het is aangeraden ambassade of consulaat op de hoogte te brengen van dergelijke incidenten die de zaak dan kan opnemen met de hogere gezagsniveaus. In geheel het land moeten lokale markten, stranden, donkere straten, verlaten of druk bevolkte delen van de steden met voorzichtigheid betreden worden, en hoe dan ook zonder juwelen, uurwerken, mobiele telefoons, tassen, etc.