Minister Philippe Goffin geeft op deze vrijdag 10 april een stand van zaken over de repatriëring van de Belgen

  1. Laatst bijgewerkt op

De Minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR), heeft deze namiddag opnieuw een update gegeven over de dagelijkse evolutie van de situatie van Belgen in het buitenland.

  • “Ongeveer 280 landgenoten en een dertigtal Europese burgers, zijn deze morgen in Brussel geland vanuit Zuid-Afrika op een speciale vlucht die door België werd ingelegd.
  • “Dit weekend zullen een honderdtal Belgen kunnen terugkeren vanuit de Democratische Republiek Congo.
  • Volgende week zal een repatriëringsvlucht vertrekken vanuit Bogota en Santo Domingo”.
  • “Tegelijkertijd wordt de repatriëring van Belgen via het Europese solidariteitsmechanisme verdergezet: de voorbije 24 uur zijn tientallen Belgen teruggekomen vanuit ThailandHondurasGuatemalaPanama en El Salvador.“
  • “Onze inspanningen worden eveneens verdergezet om landgenoten terug te brengen over land: in de loop van de komende dagen zullen twee bussen meer dan honderd Belgen terugbrengen vanuit het zuiden van Spanje.”

“We zijn bewust van het feit dat vele Belgen zich tegen hun wil nog steeds in het buitenland bevinden: ze kunnen nog steeds rekenen op onze steun, zo ook diegenen die dringende consulaire hulp nodig zouden kunnen hebben”, besluit de Minister

Ze kunnen eveneens de Facebookgroep raadplegen #BelgenVoorElkaar #BelgesSolidaires #BelgierFürEinander die advies en privéinitiatieven herneemt van de Belgen die permanent in het buitenland verblijven.

Het callcenter van Buitenlandse Zaken blijft bereikbaar op het nummer +32 (0)2 501 4000 van 8u tot 20u in de weekdagen en van 10u tot 18u in het weekend en op feestdagen (Paasmaandag op 13/04). Ook kan men steeds via privéberichten terecht op de Facebookpagina Diplomatie.Belgium, en dit van zeven uur tot middernacht.

 

  1. Nieuwstype
  1. Onderwerpen