Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

 

Veiligheid van de Belgen in het buitenland

Als u in het buitenland verblijft, als expat of reiziger, geven we u de raad geregeld onze reisadviezen te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het verdient eveneens aanbeveling het advies van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Tot slot kunt u het best uw reis registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

 
Coronavirus

Sedert eind december 2019 treft een longziekte tientallen mensen in de Chinese miljoenenstad Wuhan. Reizigers naar de stad Wuhan, en de provincie Hubei in het algemeen, worden daarom extra waakzaamheid aangeraden. De ziekte is veroorzaakt door een nieuw coronavirus 2019-nCoV en de situatie verandert snel. Veel slachtoffers zouden de ziekte hebben opgelopen op de “Wuhan South China Seafood City” market. Daarom wordt aangeraden om dierenmarkten, levende en dode dieren, het eten van rauw vlees en contact met zieke mensen te vermijden. De besmetting gaat mogelijk over van persoon op persoon. Zorg voor een strikte toepassing van hygiënemaatregelen, zoals een goede handhygiëne. Bij ziektesymptomen (koorts, moeilijke ademhaling) wordt aangeraden zo snel mogelijk een arts te raadplegen. Het persbericht van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (Antwerpen) is hier beschikbaar: https://www.wanda.be/nl/landen/china/.

 

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
 • Perscommuniqué

  Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin neemt vandaag deel aan de conferentie van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) in het Residence Palace in Brussel. Het is de tweede ministeriële conferentie van deze vereniging, die zich richt op de herinnering aan de Holocaust en de preventie van genocide.

 • Perscommuniqué

  Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin verwelkomt de hernieuwing van het “crossborder” mechanisme voor humanitaire hulp aan het Syrische volk.

 • Perscommuniqué

  Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin kondigt aan dat in 2020 nieuwe diplomaten aangeworven zullen worden. SELOR, het selectiebureau van de federale overheid, zal de selectieprocedure op 27 januari (datum onder voorbehoud) opstarten. 

 • Perscommuniqué

  België zal zijn steun aan UNRWA hernemen. Dat geeft vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo. UNRWA werd de voorbije maanden grondig doorgelicht en de organisatie kreeg een nieuwe dienstdoend commissaris-generaal. Ook andere internationale donoren hernemen hun steun.

 • Perscommuniqué

  Vandaag is het de internationale dag van de mensenrechten. Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin bevestigt dat België zich blijft inzetten voor de bescherming en bevordering van alle mensenrechten voor iedereen.

 • Perscommuniqué

  De FOD Buitenlandse Zaken van België is op de hoogte gebracht van de aankomst in België van het staatshoofd van het Sultanaat van Oman. Over dit privébezoek heeft het Sultanaat van Oman een officiële verklaring afgegeven.

 • Perscommuniqué

  Van 23 tot 28 november 2019 bracht de directeur-generaal Bilaterale Zaken van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, mevrouw Anick Van Calster, een bezoek aan het Koninkrijk Bahrein en het Koninkrijk Saudi-Arabië.

 • Perscommuniqué

  Vandaag opent Philippe Goffin, Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie de “E10 dialoog” in Brussel. Deze tweedaagse vergadering brengt de tien huidige verkozen leden van de VN-Veiligheidsraad én de vijf inkomende verkozen leden samen. Het doel van de bijeenkomst is de samenwerking tussen de verkozen leden te verhogen en op die manier een bijdrage te leveren tot een efficiënte werking van de Veiligheidsraad. Ons land organiseert de bijeenkomst samen met Koeweit dat op 31 december a.s. een mandaat van twee jaar afrondt, en Tunesië dat op 1 januari 2020 zal toetreden. Het is slechts de tweede maal dat een soortgelijk initiatief wordt genomen.