Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

 

Veiligheid van de Belgen in het buitenland

Als u in het buitenland verblijft, als expat of reiziger, geven we u de raad geregeld onze reisadviezen te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het verdient eveneens aanbeveling het advies van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Tot slot kunt u het best uw reis registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

 
Coronavirus

Sinds eind december 2019 is er een epidemie gaande in China, met name in de provincie Hubei, met als hoofdstad Wuhan. Verschillende gevallen zijn bevestigd in andere landen, in verband met reizen vanuit China. De ziekte wordt veroorzaakt door een nieuw coronavirus 2019-nCoV en de situatie evolueert snel. Een besmetting van persoon tot persoon lijkt waarschijnlijk.

Voor reizen naar China of andere landen getroffen door het coronavirus wordt ten zeerste aangeraden om onze reisadviezen regelmatig te raadplegen. We adviseren u ook om geïnformeerd te blijven via de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen:

De FOD Volksgezondheid heeft een site gewijd aan het Coronavirus online gezet: www.info-coronavirus.be/nl

Bij symptomen (koorts, moeilijke ademhaling) wordt aangeraden zo snel mogelijk een arts te raadplegen. 

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
 • Perscommuniqué

  België maakte in 2019 in totaal 169,8 miljoen euro humanitaire hulp vrij. Dat blijkt uit het finaal bilan van de humanitaire dienst van de FOD Buitenlandse Zaken, Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo is tevreden. “Hiermee zet België zijn sterk humanitair engagement van de voorbije jaren verder.”

 • Nieuwsbericht

  Dankzij het Kimberley-proces zou vandaag 98,8% van de wereldwijd verhandelde ruwe diamant conflictvrij zijn. Toch kan het beter. België - diamantland bij uitstek - trekt mee aan de kar.

 • Nieuwsbericht

  Tijdens zijn tweejarige lidmaatschap (2019-2020) van de Veiligheidsraad zet België sterk in op ‘kinderen en gewapende conflicten’. Ook tijdens het voorzitterschap van de Veiligheidsraad (februari 2020) staat het thema centraal.

 • Perscommuniqué

  Vandaag houdt de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een debat over transitionele justitie. België, dat deze maand voorzitter is van de Veiligheidsraad, plaatst dit op de agenda. Door dit signaal wil ons land de strijd tegen straffeloosheid een versnelling hoger schakelen, met het uiteindelijke doel om maatschappelijke verzoening te stand te brengen.

 • Perscommuniqué

  België zet de problematiek van kinderen in gewapende conflicten op de agenda van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, waarvan ons land deze maand voorzitter is. 12 februari is de “Internationale dag van de Kindsoldaten”, en ons land zal die symbolische dag gebruiken om tot actie op te roepen. Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin zal de briefing in de VN-Veiligheidsraad over de integratie van maatregelen voor de bescherming van kinderen in de vredesprocessen voorzitten. Koning Filip zal namens ons land de Veiligheidsraad toespreken.

 • Perscommuniqué

  Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin is op weg naar New York in het kader van het Belgische voorzitterschap van de VN-Veiligheidsraad. Het wordt een intensieve vierdaagse vol ontmoetingen en vergaderingen. Op dinsdag en woensdag (11-12/2) zal hij ook deelnemen aan meerdere activiteiten met het Vorstenpaar.

 • Perscommuniqué

  Op 1 februari 2020 neemt België het voorzitterschap van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties voor een maand over. Ons land is sinds 1 januari 2019 lid van de Veiligheidsraad voor een periode van twee jaar. Tijdens zijn voorzitterschap zal België verschillende onderwerpen op de agenda van de Veiligheidsraad plaatsen, zoals de kwestie van kinderen in gewapende conflicten, overgangsjustitie en het belang van Europese samenwerking binnen de Veiligheidsraad.

 • Perscommuniqué

  Deze donderdag 30 januari 2020 - de eerste werelddag voor de strijd tegen verwaarloosde tropische ziekten - viert de Democratische Republiek Congo haar 3e nationale dag voor de strijd tegen de menselijke Afrikaanse trypanosomiase (HAT), ook wel bekend als de slaapziekte. "België geeft volle steun aan de uitroeiing van de slaapziekte in de DRC", zegt vicepremier en minister van Ontwikellingssamenwerking Alexander De Croo. Samen met eerste minister Sophie Wilmès brengt hij volgende week een bezoek aan DRC waarbij ook aandacht zal gaan naar de uitroeiing van de slaapziekte.