Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

 

COVID-kaart & reisadviezen

De informatie over reizen is een advies en is niet bindend.

Registreer uw reis via TravellersOnline.
 

BELANGRIJK: Alle reizen naar het buitenland zijn afgeraden​. Het resultaat van de zelfbeoordelingsvragenlijst, in te vullen via het Passagier Lokalisatie Formulier, zal aangeven of de reiziger bij aankomst in België al dan niet in quarantaine moet gaan. Na 7 dagen quarantaine is de reiziger verplicht om zich te laten testen.

Reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe covid-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

 
Vertrek op reis:

U vindt op deze website een kaart en tabel, die dezelfde informatie weergeven, en gedetailleerde informatie over elk land.

Dit zijn de mogelijke covid-kleuren, gebaseerd op informatie van CELEVAL en de FOD Volksgezondheid:

 • Rood:
  - reizen worden ten zeerste afgeraden door de Belgische autoriteiten; of
  - de autoriteiten van het land verbieden niet-essentiële reizen vanuit België.
 • Oranje:
  - de Belgische autoriteiten adviseren een verhoogde waakzaamheid; of
  - reizen is mogelijk, maar de autoriteiten van dit land leggen reizigers uit België een COVID-test en/of quarantaine op -> lichtoranje kleur
 • Groen: reizen is mogelijk. Hygiëne en afstandsregels zijn nog steeds van toepassing.

Selecteer en klik op een land of regio. De bijhorende maatregelen verschijnen.

Klik dan op de landsnaam voor het uitgebreide reisadvies. Raadpleeg deze adviezen voor én tijdens uw reis.  

 
Reis naar België:

U vindt hier het verplichte terugreisformulier (Passagier Lokalisatie Formulier).

ALLE reizigers naar België, ongeacht het gekozen transportmiddel, moeten ten vroegste 48 uur voorafgaand aan de aankomst in België het Passagier Lokalisatie Formulier invullen.

Dit moet altijd ingevuld worden als u met het vliegtuig of per boot naar België reist (geen uitzonderingen).

Dit moet niet ingevuld worden als u met een ander transportmiddel (trein, bus, wagen, enz.) reist EN

a) minder dan 48 uur in België blijft.
OF
b) terugkeert naar België na een verblijf in het buitenland van minder dan 48 uur.

Indien u na het verzenden van het PLF formulier een sms krijgt met instructies omtrent een quarantaine en covid-test, dient u deze strikt op te volgen.

Klik op het land of de regio van uw verblijf om de voorwaarden te kennen bij uw terugkeer in België.

Een transit van maximum 48u door een rode zone is mogelijk, ongeacht het gebruikte vervoersmiddel. Als het vertrekpunt van de reiziger zich in een groene of oranje zone bevond, zijn een quarantaine en test niet verplicht na aankomst in België.

Voor vragen omtrent het Passagier Lokalisatie Formulier, de covid-test en quarantaineverplichting in België, contacteer de FOD Volksgezondheid via telefoon 0800 14 689 of mail naar info.coronavirus@health.fgov.be.

Selecteer hieronder een land en/of een regio, of klik hier voor hetzelfde overzicht in tabelvorm.

 
Opgelet: De kaart geeft de kleur van het reisadvies naar een land weer. Pas door te klikken op een regio verschijnen de voorwaarden die van toepassing zijn bij de terugkeer in België.

Disclaimer
Deze kaart is louter indicatief en biedt aan de gebruikers een visueel overzicht van de informatie die tot nog toe enkel onder de vorm van een tabel werd gepubliceerd. De kaart verbindt op geen enkele manier de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Om de omvang van de kaart te beperken, werd gebruik gemaakt van een gereduceerde beeldkwaliteit. De gereduceerde beeldkwaliteit kan implicaties hebben voor de positie van bepaalde grenzen, namen en tekens. De grenzen, namen en tekens op deze kaart impliceren op geen enkele wijze formele aanvaarding of erkenning daarvan door het Koninkrijk België.

 

Het call center van Buitenlandse Zaken is te bereiken op het nummer +32 (0) 2 501 4000 op weekdagen van 9 uur tot 17 uur (Belgische tijd). Het call center is gesloten tijdens het weekend en op feest- en brugdagen.

 
Informeer u:

Nieuws