Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

 

Onze bibliotheekcollectie is verhuisd

Sinds 1 juni 2017 kunt u de collecties van de bibliotheek van Buitenlandse Zaken alleen nog raadplegen in de algemene leeszaal Hedendaagse Drukwerken van de Koninklijke Bibliotheek van België. Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over het raadplegen van werken uit de collecties.

 
Veiligheid van de Belgen in het buitenland
  

Door de gebeurtenissen in Syrië en Irak, de recente aanslagen en de antiterreuracties wordt het terreurniveau in België gehandhaafd op niveau 3. We vragen u extra waakzaam te zijn. Als u in het buitenland verblijft, als expat of reiziger, geven we u daarbij ook nog de raad geregeld onze reisadviezen te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het verdient eveneens aanbeveling het advies van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Tot slot kunt u het best uw reis registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

 

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
23 jun
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties vandaag een resolutie heeft goedgekeurd over de mensenrechtensituatie in Kasai in de Democratische Republiek Congo (DRC). Hij is tevreden over de inspanningen van hoog commissaris Zeid en de Europese Unie om via een consensustekst stappen vooruit te zetten in de mensenrechtenproblematiek. Hoewel ambitieuzere voorstellen van de EU helaas niet tot een consensus hebben geleid, wordt met de voorliggende tekst aanzienlijke vooruitgang geboekt.

23 jun
Toespraak

Toespraak van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo tijdens de 'Solidarity Summit on Refugees' (Kampala, Oeganda, 23/06/2017).

23 jun
Nieuwsbericht

De Verenigde Naties hebben 2017 uitgeroepen tot Internationaal Jaar van Duurzaam Toerisme voor Ontwikkeling. Toerisme blijkt immers een krachtige motor voor tewerkstelling. Maar hoe zet je 1,1 miljard internationale toeristen op een duurzaam spoor?

20 jun
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo brengt vandaag en morgen een humanitair werkbezoek aan Zuid-Soedan. Hij zal er spreken met humanitaire hulpverleners en vertegenwoordigers van de Zuid-Soedanese regering en de internationale gemeenschap. Van de vier landen die dit jaar door hongersnood zijn getroffen is Zuid-Soedan er het ergst aan toe.

20 jun
Nieuwsbericht

De VN-Top over de Oceanen in New York (5-9 juni 2017) werd met succes afgerond. 193 landen scharen zich achter een slotdocument (‘call for action’) en nemen meer dan 1300 concrete engagementen tot actie. België nam actief deel en stelt 22 engagementen voor.

19 jun
Nieuwsbericht

We are glad to announce that the World Bank Young Professionals Program is open for applications from June 14 - July 28, 2017.  

19 jun
Perscommuniqué

“In conflicten en noodsituaties moet meer aandacht gaan naar gender en het voorkomen van seksueel geweld.” Dat zegt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo op de tweede Internationale Dag voor de Eliminatie van Seksueel Geweld in Conflicten. De strijd tegen seksueel geweld is een prioriteit van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

19 jun
Nieuwsbericht

De internationale dag tegen woestijnvorming legt dit jaar de klemtoon op de bodem als ‘thuis en toekomst’: een bodem die levenskansen biedt, leidt tot stabiele en veilige gemeenschappen. Een gezonde bodem kan dus migratie remmen.