Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

 

U vertrekt naar ...

Groen Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Hongarije, Italië, Luxemburg, Letland, Kroatië, Nederland, Polen, Zweden, Zwitserland, Liechtenstein, Litouwen, Estland, Bulgarije, Tsjechië, Slovenië, Roemenië, Slowakije, Griekenland, Spanje (specifieke zones in lockdown), Portugal (specifieke zones in lockdown), het Verenigd Koninkrijk (specifieke zones in lockdown)
Oranje Cyprus (test verplicht), Denemarken (test verplicht voor Groenland en de Faeröer-eilanden), Ierland (quarantaine), IJsland (test verplicht of quarantaine)
Rood

Finland, Malta, Noorwegen

In Portugal: Amadora, Odivelas, Sintra (Queluz-Belas / Massamá-Monte Abraão / Agualva-Mira Sintra / Algueirão-Mem Martins / Rio de Mouro / Cacém-São Marcos), Loures (Camarate, Unhos, Apelação/Sacavém-Pior Velho), Lisboa (Santa-Clara)

In Spanje: Het district ('Comarca') Segrià (provincie Lleida, Catalonië) en het district La Mariña (provincie Lugo, Galicië)

In het Verenigd Koninkrijk: Leicester

 

Groen Reizen is mogelijk

Oranje Reizen is mogelijk mits quarantaine, een test of andere voorwaarden -> check onze reisadviezen

Rood Reizen is nu niet mogelijk

 
LET OP: het bovenstaand advies betreft enkel niet-essentiële reizen zoals toerisme.
Essentiële reizen zijn mogelijk WEL toegelaten: raadpleeg het reisadvies.

 
Check steeds vooraf onze reisadviezen
Schrijf u in via TravellersOnline

 
Let op: dit zijn aanwijzingen op basis van de informatie die momenteel beschikbaar is. Deze informatie wordt regelmatig geactualiseerd. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

 
U keert terug uit ...

Als u terugkeert uit een rode zone die hieronder is aangegeven, is quarantaine bij terugkeer verplicht; als u terugkeert uit een oranje zone die hieronder is aangegeven, is een medisch bezoek aanbevolen. 

Gevarendriehoek

Verplichte quarantaine bij terugkeer uit:

Portugal: Amadora, Odivelas, Sintra (Queluz-Belas / Massamá - Monte Abraão / Agualva-Mira Sintra / Algueirão-Mem Martins / Rio de Mouro / Cacém-São Marcos), Loures (Camarate, Unhos, Apelação/Sacavém-Pior Velho), Lisboa (Santa-Clara)

Spanje: Het district ('Comarca') Segrià (provincie Lleida, Catalonië) en het district La Mariña (provincie Lugo, Galicië)

Verenigd Koninkrijk: Leicester

stethoscoop

Medisch bezoek aanbevolen bij terugkeer uit: /

Duim De overige zones in de EU, Schengen en het Verenigd Koninkrijk

 

De organisatie van de verplichte quarantaine is in handen van de gemeenschappen en de gewesten, raadpleeg www.info-coronavirus.be. Deze informatie kan worden aangevuld door Celeval en Volksgezondheid.

 
Let op: dit zijn aanwijzingen op basis van de informatie die momenteel beschikbaar is. Deze informatie wordt regelmatig geactualiseerd. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

 

Het call center van Buitenlandse Zaken is te bereiken op het nummer +32 (0) 2 501 4000 op weekdagen van 9 uur tot 17 uur (Belgische tijd). Het is belangrijk te onderstrepen dat dit nummer bedoeld is voor noodsituaties in het buitenland. Het call center is gesloten tijdens het weekend en op feest- en brugdagen.

 
Informeer u:

Nieuws

 • Perscommuniqué

  De COVID-19-crisis heeft alle gewoontes door elkaar geschud en iedereen gedwongen bepaalde werkwijzen te herzien. Dit was ook het geval voor de FOD Buitenlandse Zaken, waar telewerken de regel is, ook al moet de FOD een van zijn fundamentele taken uitvoeren: het bijstaan van Belgen in het buitenland. Niet eenvoudig toen de crisis wereldwijd was: "Het is alsof je 200 aardbevingen en vele naschokken tegelijk hebt gehad, ook in België", zegt minister Goffin.

 • Perscommuniqué

  De minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR), verklaart dat: "Naar aanleiding van de goedkeuring op 30 juni van de Europese aanbeveling die niet-essentiële reizen uit een 15-tal landen buiten de Europese Unie geleidelijk aan toestaat, is België begonnen met overleg met deskundigen van de betrokken overheidsdiensten om te komen tot een voorzichtige heropening van zijn grenzen".

 • Perscommuniqué

  Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin verwelkomt de nieuwe conclusies van de Raad van de Europese Unie over de betrekkingen tussen de Europese Unie (EU) en Afrika, het die op dinsdag 30 juni 2020 aangenomen werden en waaraan België actief heeft bijgedragen en die als basis zullen dienen voor de discussies om de relatie met onze Afrikaanse partners te herdefiniëren.

 • Perscommuniqué

  Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin verwelkomt de resolutie die de VN-Veiligheidsraad in New York vandaag heeft aangenomen over de Covid-19-pandemie. De Veiligheidsraad roept met resolutie 2532 op tot humanitaire wapenstilstanden van negentig dagen in alle conflictgebieden wereldwijd, om het hoofd te kunnen bieden aan de Covid-19-pandemie. Op deze manier bouwt de Veiligheidsraad voort op de eerdere oproep van Secretaris-Generaal Antonio Guterres tot een wereldwijd humanitair staakt-het-vuren - een oproep waarachter België zich vanaf het begin heeft geschaard en die voor meerdere conflicthaarden, zoals Jemen of Syrië, van groot belang is.

 • Perscommuniqué

  Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin is tevreden dat de internationale conferentie ‘Supporting the future of Syria and the region’, die vandaag 30 juni 2020 in virtuele vorm plaatsvond, erin geslaagd is om de aandacht te vestigen op de moeilijke humanitaire situatie van de Syrische bevolking en daarnaast te pleiten voor hernieuwde inspanningen voor een politieke oplossing voor het conflict in Syrië.

 • Perscommuniqué

  De Europese lidstaten keurden vandaag een aanbeveling goed die het landen uit de EU en Schengenzone (EU+) mogelijk maakt niet-essentiële reizen vanuit 14 landen buiten de EU+ vanaf 1 juli weer toe te staan. De Belgische regering zal op basis van het EU-kader spoedig evalueren wanneer en aan welke voorwaarden niet-essentiële reizigers uit deze 14 landen weer toegang krijgen tot het Belgisch grondgebied. Daarnaast worden de uitzonderingen voor essentiële reizen uitgebreid. Studenten, hoogopgeleide werknemers, personen die deelnemen aan vergaderingen bij internationale organisaties en zeevaarders zullen vanaf 1 juli weer kunnen afreizen naar de EU+. Ook zullen EU+-burgers en onderdanen van derde landen die legaal in de EU verblijven, en hun familieleden, opnieuw overal binnen de EU+ kunnen reizen.

 • Perscommuniqué

  Op 29 en 30 juni organiseert de Europese Unie de vierde 'Brussels Conference on Supporting the Future of Syria and the Region'. Ook België neemt deel aan deze bijeenkomst die alle relevante actoren samenbrengt om de effectieve aanpak van de situatie te bespreken. Het doel is de Verenigde Naties te steunen bij de inspanningen voor een alomvattende politieke oplossing en hulpmiddelen vrij te maken voor de Syrische burgers en de buurlanden die vluchtelingen uit Syrië opvangen. Tevens biedt de bijeenkomst een gelegenheid voor belangrijke dialoog met actoren uit het middenveld.

 • Perscommuniqué

  Vanaf 25 juni 2020 zal België voor één jaar de Nuclear Suppliers Group (NSG) voorzitten.