Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken

 

FOD gesloten op 25 en 26 mei 

De diensten en loketten van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking zijn gesloten op donderdag 25 en vrijdag 26 mei 2017. 

 
Onze bibliotheekcollectie verhuist

Vanaf 1 juni 2017 kunt u de collecties van de bibliotheek van Buitenlandse Zaken alleen nog raadplegen in de algemene leeszaal Hedendaagse Drukwerken van de Koninklijke Bibliotheek van België. Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over het raadplegen van werken uit de collecties.

 
Veiligheid van de Belgen in het buitenland
  

Door de gebeurtenissen in Syrië en Irak, de recente aanslagen en de antiterreuracties wordt het terreurniveau in België gehandhaafd op niveau 3. We vragen u extra waakzaam te zijn. Als u in het buitenland verblijft, als expat of reiziger, geven we u daarbij ook nog de raad geregeld onze reisadviezen te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het verdient eveneens aanbeveling het advies van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Tot slot kunt u het best uw reis registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

 

Nieuws

Subscribe to Nieuwsrss
23 mei
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is geschokt door de terreuraanslag van gisteravond in Manchester. Zijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun naasten. De minister heeft aan zijn Britse collega Boris Johnson zijn diepste medeleven betuigd. België leeft mee met de Britse bevolking.

22 mei
Nieuwsbericht

Met deze projectoproep wil Kleur Bekennen schoolteams ondersteunen om wereldburgerschapseducatie (WBE) op een duurzame manier te verankeren zowel in het beleid van de school als in de dagelijkse klaspraktijk.

19 mei
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag op de Raad Ontwikkelingssamenwerking een pleidooi gehouden voor een betere humanitaire financiering. De Raad ging ook in gesprek met Amina Mohammed, vice-secretaris-generaal van de Verenigde Naties over de hervorming van het VN-systeem en de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling. Voorafgaand aan de Raad had minister De Croo een onderhoud met Sven Mikser, minister van Buitenlandse Zaken van Estland, over Digital for Development.

19 mei
Nieuwsbericht

‘Biodiversiteit en duurzaam toerisme’, zo luidt het thema voor de Internationale Dag van de Biodiversiteit op 22 mei. 2017 is immers het Internationale Jaar voor Duurzaam Toerisme voor Ontwikkeling. Maar wat heeft duurzaam toerisme met biodiversiteit te maken? 

18 mei
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag Julia Gillard ontvangen, voormalig Eerste Minister van Australië en huidig voorzitster van het Global Partnership for Education (GPE). België maakt de volgende vier jaar 26 miljoen euro vrij voor het GPE, een multilateraal mechanisme dat inzet op toegang tot basis- en secundair onderwijs.

18 mei
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met de nieuwe Belgische Strategie Civiel Crisisbeheer (CCB) die de ministerraad deze ochtend goedkeurde. De strategie beschrijft de Belgische visie, prioriteiten en ambities inzake civiel crisisbeheer. Met het civiel crisisbeheer ondersteunt ons land de inspanningen van de internationale gemeenschap om met niet-militaire acties crisissen in het buitenland te voorkomen of aan te pakken. De nieuwe strategie is een aanpassing van de vorige strategie uit 2012 aan de veranderde internationale context.

17 mei
Perscommuniqué

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft woensdag 17 mei een onderhoud gehad met de geaccrediteerde ambassadeurs van de Arabische landen in Brussel. Focus lag vooral op het vredesproces in het Midden-Oosten maar er werd ook van gedachten gewisseld over de algemene situatie in de ruimere regio.

17 mei
Perscommuniqué

17 mei is de internationale dag tegen homofobie en transfobie (IDAHOT). Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders benadrukt dat de strijd tegen discriminatie in het algemeen en het respect voor de mensenrechten van LGBTI personen een prioriteit van het Belgisch buitenlandbeleid zijn.