Reisdocumenten

  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Denk er tijdig aan, het zou immers spijtig zijn uw reis te moeten uitstellen of afzeggen omdat uw documenten niet in orde zijn.

Voor een aantal landen en regio's volstaat een identiteitskaart. Andere landen eisen een paspoort, eventueel met visum, of ook nog een inentingsbewijs.

De informatie over inreisvoorwaarden/reisdocumenten betreft enkel Belgen en reizen voor privé-, toeristische, zakelijke of familiale redenen.

Als er geen minimumgeldigheid van identiteitskaart of paspoort wordt vermeld, dient het document enkel geldig te zijn tijdens het verblijf. 

Naast de hier aangeboden informatie kunt u tevens inlichtingen verkrijgen bij uw reisbureau, vliegtuigmaatschappij of bij de ambassade/consulaat van het land of de regio van bestemming. Tip: heel wat ambassades beschikken over een website met gedetailleerde inreisinformatie voor Belgen.

Let op: de coronaviruspandemie (COVID-19) kan aanleiding zijn tot een (tijdelijke) verstrenging van de vermelde inreisvoorwaarden!  

Afwijzing van aansprakelijkheid: alle reisinformatie is onder voorbehoud en voor onaangekondigde wijzigingen vatbaar. Voor absolute zekerheid, raadpleeg de Ambassade/Consulaat van het land of de regio waar u heenreist of uw reisagent/vliegtuigmaatschappij.