Swaziland

kaart Swaziland

 

 
Laatste update

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, kan in Swaziland doorgaans veilig gereisd worden.

 

 

Description

Sécurité générale

Algemene veiligheid

Mits inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen, kan in Swaziland doorgaans veilig gereisd worden. De meeste reizen naar Swaziland verlopen zonder problemen. Gedurende de laatste jaren werd er meestal consulaire bijstand verzocht voor gevallen van criminaliteit. Nachtelijke wandelingen in de stadscentra van Mbabane en Manzini worden afgeraden.

De politieke situatie in Swaziland is gespannen, ondermeer omwille van de huidige financiële crisis. Er vinden betogingen en protestacties plaats tegen de regering, die gepaard kunnen gaan met geweld en hard optreden van de overheid. Tengevolge hiervan is er een versterkte politiecontrole. Het is dan ook aangeraden om steeds een identiteitsdocument en een rijbewijs op zak te hebben.

Een opflakkering van de politieke onrust en het sociaal protest kunnen leiden tot geweld. Men dient zich steeds goed te informeren vooraleer men verder reist door het land. Het is raadzaam de politieke actualiteit op te volgen voor en tijdens de reis en uit de buurt te blijven van samenscholingen.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij ook aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.