Duitsland

kaart Duitsland

 

Laatste update

Aanzienlijke sneeuwval blokkeert tal van wegen in Zuid-Beieren (Noodtoestand in de 4 Landkreisen: Berchtesgadener Land, Traunstein, Miesbach en Bad Tölz-Wolfratshausen) en in verschillende delen van Oostenrijk: Opper-Oostenrijk  (regio Salzkammergut), Salzburg, Tirol, Vorarlberg, Noord Stiermarken en het Oosten van Neder-Oostenrijk . Veel dorpen, steden en skigebieden zijn momenteel niet toegankelijk.

Er zijn ook veel storingen op de besneeuwde spoorlijnen in zowel Oostenrijk als Zuid-Beieren (Duitsland).

Het risico voor lawines en omvallende bomen is extreem groot.

Het is raadzaam om zich te informeren over de toestand in de regio's in de Oostenrijkse Alpen en het zuiden van Beieren (Duitsland) voordat u daarheen gaat en, ter plaatse  de aanbevelingen van de lokale autoriteiten te volgen.

Het regionale bestuur van de regio Berchtesgaden informeert regelmatig over de situatie ter plaatse (in het Duits): https://www.lra-bgl.de/t/das-landratsamt/aktuelles/details/news///aktuelles-zum-katastrophenfall-im-landkreis/

De Duitse autoriteiten blijven op hun hoede voor terroristische aanslagen en handhaven scherpe veiligheidsmaatregelen op luchthavens, stations en andere publieke plaatsen.

 

 

 

Description

Algemene veiligheid

Algemene veiligheid

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's verbonden aan reizen naar Duitsland.

Duitsland is, zoals België, een veilig land; in toeristische gebieden is waakzaamheid voor zakkenrollers en andere kleine criminaliteit geboden. Duitsland deelt met de rest van Europa de algemene dreiging van terrorisme.

Het is aangeraden om waakzaam te zijn, strikt de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen en grote bijeenkomsten en volksmassa’s te mijden.
 
Criminaliteit


Duitsland kent een lage criminaliteitsgraad. Straatcriminaliteit komt echter wel voor, o.a. zakkenrollers en diefstal uit geparkeerde wagens.

In grote steden als Berlijn, en dan vooral in de metro en op plaatsen waar veel mensen (vooral jongeren) samenkomen zoals festivals, marktjes, enz. komen gauwdiefstallen steeds vaker voor. Ook diefstal door bedelende (zigeuner)bendes is een vastgesteld fenomeen. Houd dus ten alle tijden uw portefeuille en uw identiteitsdocumenten goed in het oog.

In de steden stelt men af en toe gewelddaden vast meestal gepleegd door jongeren.