Reizen naar Bahrein: Reisadvies

Reist u naar Bahrein? Ontdek onze reisadviezen voor deze bestemming. Het reisadvies is slechts bedoeld als leidraad en is niet bindend.

Algemene veiligheid in Bahrein

Informatie over de algemene veiligheid in Bahrein.
  1. Nog steeds geldig op
  2. Laatst bijgewerkt op

Naar aanleiding van de recente  ontwikkelingen in het Midden-Oosten dringen we er bij reizigers op aan  extra waakzaam te zijn tijdens het reizen.

De Belgen in Bahrein worden geadviseerd waakzaamheid en voorzichtigheid te betrachten, om weg te blijven van elke bijeenkomst, zich zeer regelmatig op de hoogte te worden te houden van de evolutie van de situatie via officiële netwerken en de reisadviezen te raadplegen op de websites van de FOD Buitenlandse Zaken en de Belgische ambassade in Koeweit (verantwoordelijk voor Bahrein)

Sinds de opheffing van de noodtoestand na de gebeurtenissen van 2011 in Bahrein, is de algemene veiligheid op het eiland hersteld en is het mogelijk om er veilig rond te reizen. Er vinden wel nog regelmatig betogingen plaats, vooral buiten het centrum van Manama. Deze betogingen gaan soms gepaard met geweld, zoals het gooien van stenen of molotovcocktails. Wees dus waakzaam en blijf uit de buurt van betogingen.

Na een aantal bomaanvallen, sommigen met dodelijke afloop, raden de lokale overheden aan om geen verdachte objecten te benaderen. Verwittig in zo'n geval de politie. 

De Bahreinse maatschappij is open en tolerant. Van reizigers wordt verwacht dat ze in alle omstandigheden discreet gedrag en een gereserveerde houding aannemen, en de plaatselijke gebruiken en gewoonten respecteren van dit islamitisch land.


Criminaliteit

De criminaliteit is relatief laag in Bahrein. De gebruikelijke voorzorgsmaatregelen zijn van toepassing.

Noodtelefoon van politie en brandweer: 999 of de Police Hotline 8000 8008.